• 25 Απριλίου 2024,

Επιμένει στα περί κακής οικονομικής κατάστασης του Δήμου ο Λεωνίδας Παππάς

 Επιμένει στα περί κακής οικονομικής κατάστασης του Δήμου ο Λεωνίδας Παππάς

Το πρωί της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για θέματα της δημοτικής επικαιρότητας. Η συζήτηση αφορούσε και τις εξελίξεις στη δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια» αλλά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, τη γνωστή απόρριψη πρότασης για ένταξη της Παναγίας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Οι απόψεις του Λεωνίδα Παππά κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Μια άποψη που ο αντιδήμαρχος επαναλαμβάνει συχνά αυτές τις ημέρες.

Για όλα -είπε με τον τρόπο του-  ευθύνεται η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Αυτήν την εξήγηση την έδωσε περισσότερο για τα γεγονότα στη Δημωφέλεια, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να δώσει συνέντευξη τύπου και να ανακοινώσει αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα που παρέλαβε την 1η Σεπτέμβρη.

Για τα θέματα της δημοτικής επιχείρησης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ενημερωθεί. Για την διαφαινόμενη περικοπή της οικονομικής της επιχορήγησης από το Δήμο φταίει –σημείωσε- η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Δήλωσε ότι Δημωφέλεια είναι χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο αλλά όπως τόνισε ενώ συμφωνεί με περιορισμό της επιχορήγησης από το δήμο, αυτή θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα εργαλείο του Δήμου Καβάλας.

Για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας ο κ. Παππάς είπε ότι θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Σχετικά με την πρόταση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη συνοικία της Παναγίας είπε:

«Συμφωνώ ότι το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση εσπευσμένα και έκτακτα και δεν υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση σε αυτό. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν δίκιο σε αυτό το σημείο. Τελικά έπρεπε να τον ψηφίσουν. Δεν το ψήφισαν και έτσι τιμωρούν τους πολίτες. Είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, το οποίο από την αντιπολίτευση αδικήθηκε. Τελικά πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να συνεργαστούμε. Η διοίκηση με την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας».

Διαβάστε επίσης