Επιμένουν γονείς και κηδεμόνες της Θάσου: Να κλείσουν τα σχολεία στο νησί

 Επιμένουν γονείς και κηδεμόνες της Θάσου: Να κλείσουν τα σχολεία στο νησί

Ο Κυριάκος Λεωνίδου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Καβάλας. Αυτό έγινε με την ιδιότητα του εκπροσώπου γονέων και κηδεμόνων μαθητών σχολείων του Πρίνου και της Θάσου γενικότερα.

Γνωστοποίησε την ανησυχία των γονέων για το γεγονός ότι τα σχολεία στο νησί συνεχίζουν και λειτουργούν.

Εδώ και μέρες – από τότε που υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα σε μαθητές- υπάρχει μία προσπάθεια να πειστεί ο κρατικός μηχανισμός και να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων αφού όπως υποστηρίζουν γονείς και κηδεμόνες ειδικά στη Θάσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Δηλαδή η μετάδοση της νόσου ξεκίνησε από τα σχολεία και επεκτάθηκε στην κοινότητα και όχι το αντίθετο. Ο Κυριάκος Λεωνίδου μίλησε με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Τον ενημέρωσε αναλυτικά. Από τον οποίο φέρεται να πήρε καταρχήν απάντηση ότι η υπηρεσία του είναι αναρμόδια. Παρόλα αυτά θα καταθέσει υπόψη του εξώδικο, ζητώντας η εισαγγελική αρχή να παρέμβει εκεί που πρέπει.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Λεωνίδου σήμερα ποσοστό 70% των μαθητών των σχολείων στη Θάσο δεν προσέρχονται στο μάθημα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γονείς τους προτιμούν να τα έχουν σπίτι.

Ο κ. Λεωνίδου είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του στο δικαστικό μέγαρο: «Κλιμακώνουμε τις ενέργειές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε την προστασία των παιδιών μας που θεωρούμε ότι είναι εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

Στη Θάσο το πρόβλημα ξεκίνησε από το σχολείο και επεκτάθηκε στην κοινότητα και όχι το αντίθετο. Που είναι και συνηθισμένο. Ζητούμε λοιπόν να προσαρμοστεί το πρωτόκολλο στις συνθήκες που επικρατούν στη Θάσο.

Τα επιχειρήματά μας, το αίτημά μας να κλείσουν τα σχολεία της Θάσου το στηρίζουμε και στα λόγια που ακούσαμε από τους αρμόδιους. Κι αναφέρω ειδικότερα τον διευθυντή του κέντρου υγείας στον Πρίνο, τον Νομίατρο και την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Καβάλας».

Διαβάστε επίσης