• 25 Απριλίου 2024,

Επιμήκυνση 10 ημερών της τουριστικής περιόδου στη Θάσο – Πτήσεις τσάρτερ απ’ το Βέλγιο

 Επιμήκυνση 10 ημερών της τουριστικής περιόδου στη Θάσο – Πτήσεις τσάρτερ απ’ το Βέλγιο

Την προσεχή Κυριακή 22 Οκτώβρη πρόκειται να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους για φέτος οι δύο τελευταίες ξενοδοχειακές μονάδες της Θάσου. Είναι αυτές που ακόμη και σήμερα φιλοξενούν Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι με πτήσεις τσάρτερ έρχονται στην περιοχή για τις διακοπές τους. Ο καιρός είναι σύμμαχος τους κι έτσι ο βασικός στόχος επετεύχθη. Η τουριστική περίοδος επιμηκύνθηκε για 10 περίπου ημέρες, γεγονός που για τη Θάσο είναι πρωτοφανές.

Την περασμένη Κυριακή 15 Οκτώβρη έκλεισε η μεγάλη μονάδα της Μακρύαμμου, η οποία επίσης εξυπηρέτησε Γερμανούς τουρίστες. Τα μεγάλα ξενοδοχεία της Θάσου συνήθως λειτουργούσαν ως τις 10 Οκτώβρη το πολύ. Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ επιμήκυνσης 10 περίπου ημερών, μικρό μεν αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό.

Πτήσεις τσάρτερ απ’ το Βέλγιο

Ακόμη καλύτερα είναι τα νέα για το προσεχές Καλοκαίρι. Τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ήδη προωθήσει στα τουριστικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη προσφορές τόσο για τον Μάη του 2018 όσο και για τον Οκτώβρη του 2018. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια τόνωσης της κίνησης στην αρχή και στο τέλος της νέας περιόδου, υπάρχει η ευχάριστη είδηση νέων πτήσεων τσάρτερ από το Βέλγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσουν τον Μάη του 2018 ώστε οι Βέλγοι τουρίστες να στηρίξουν τις κρατήσεις σε έναν δύσκολο μήνα, στην αρχή της περιόδου. Η Θάσος δεν ανησυχεί καθόλου για το Καλοκαίρι του 2018 αφού το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο. Οι προσπάθειες των ξενοδοχείων αφορούν τους μήνες Μάη και Οκτώβρη αφού έτσι θα εξασφαλίσουν το κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο.

Στην Θάσο λέγεται ότι η συνεργασία του ομίλου Μουζενίδη με την επιχείρηση της Τόσκα επιβεβαιώνει ότι όταν δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια στη Θάσο, τότε ο τουριστικός πράκτορας τα αναζητά κάπου σχετικά κοντά. Τα βρίσκει κατά συνέπεια στο χερσαίο τμήμα του Νομού.

 

Διαβάστε επίσης