• 3 Μαΐου 2024,

Επιπλέον 130 νήπια στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

 Επιπλέον 130 νήπια στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Επιπλέον 130 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ των δωρεάν τροφείων, όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του νομικού προσώπου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ευαγγελία Δρακονάκη. Από το σύνολο των 130 παιδιών τα 90 ήδη φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς με καταβολή τροφείων αφού ανήκαν σε οικογένειες με εργαζόμενους γονείς. Απλά, τα συγκεκριμένα παιδιά  μεταπηδούν στο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας. Τα υπόλοιπα παιδιά βρισκόταν σε αναμονή για τη φιλοξενίας τους, κάτι που πλέον εξασφαλίστηκε.

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη είναι φυσικά η Ευαγγελία Δρακονάκη, ενώ ικανοποιημένες είναι βεβαίως και οι οικογένειες των νηπίων. Ικανοποιημένο όμως είναι και το νομικό πρόσωπο για τα αυξημένα έσοδά του. Το οικονομικό άνοιγμα υπολογίζονταν περίπου σε 250.000 ευρώ και δύσκολα θα καλύπτονταν όσο οικονομία κι αν εξασφαλίζονταν. Ο κύκλος πάντως ολοκληρώθηκε κι άρα οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των φιλοξενούμενων νηπίων.

Κατά την άποψη της κ. Δρακονάκη, εξαρχής σημειώθηκε ένα λάθος στην εφαρμογή του προγράμματος που ωστόσο διορθώθηκε. Συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλα φέτος θα φιλοξενήσουν επιπλέον 20 παιδιά κι επομένως ο αριθμός διαμορφώνεται σε 470 νήπια. Για τη φιλοξενία κάθε νηπίου το ΕΣΠΑ εξασφαλίζει ετήσιο ποσό της τάξεως 2.400 ευρώ για το νομικό πρόσωπο, ενώ για κάθε βρέφος το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται σε 2.900 ευρώ. Εξάλλου οι δαπάνες για το προσωπικό, τη σίτιση και τη θέρμανση θα καταβληθούν ούτως ή άλλως. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις ωφελούμενες οικογένειες του προγράμματος, ωφελούμενη είναι και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ λόγω χρηματοδότησης.

Στις 4 Οκτωβρίου συζητήθηκε σε δικαστήριο της Αθήνα το θέμα της δημοσιονομικής διόρθωσης που είχε επιβληθεί στο δημοτικό νομικό πρόσωπο κατόπιν ελέγχου ο οποίος είχε διενεργηθεί προ 2ετιας. Η συζήτηση αφορούσε στην ανακοπή επιβολής του προστίμου και οι υπεύθυνοι τελούν εν αναμονή της επίσημης αποφάσεως.

 

Διαβάστε επίσης