Μαύρισε η θάλασσα στη Θάσο λόγω στάχτης

 Μαύρισε η θάλασσα στη Θάσο λόγω στάχτης

Ευτυχώς δεν ήταν έντονα τα προβλήματα στο νησί της Θάσου εξαιτίας των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης. Εκείνο όμως που συνέβη ήταν η κάθοδος της στάχτης των καμένων περιοχών και η κατάληξή της στη θάλασσα, με αποτέλεσμα μια άσχημη αισθητική εικόνα. Αυτό μας εξήγησε ραδιοφωνικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας – περιβάλλοντος – πολιτικής προστασίας Θάσου Νίκος Ψαλίδας, συμπληρώνοντας ότι παρουσιάστηκαν δυσκολίες στο περιφερειακό οδικό δίκτυο του νησιού για τις οποίες ενημερώθηκε η τεχνική υπηρεσία της αντιπεριφέρειας Καβάλας. Ειδικότερα, στις καμένες περιοχές εξαιτίας της βροχής κατέληξαν στο οδόστρωμα φερτά υλικά όπως χώματα και πέτρες.

Βάσει των εγγράφων που στάλθηκαν στο δήμο Θάσου, εκείνος θα προχωρά στις συμβάσεις για τα έργα αποκατάστασης και οι εκταμιεύσεις των ποσών θα πραγματοποιούνται εφόσον το υπουργείο εξετάσει κι εγκρίνει τα παραστατικά. Επί του παρόντος επομένως δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα το θέμα της εκταμίευσης των 150.000 ευρώ από συγκεκριμένο κωδικό για την αποκατάσταση των προβλημάτων του νησιού.

Προκειμένου να εξοφληθούν τα πρατήρια του νησιού για τα καύσιμα που παρείχαν και οι επαγγελματίες του νησιού για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν ο δήμος προχωρά στις απαραίτητες συμβάσεις εντός της εβδομάδας. Η διοίκηση του δήμου ευελπιστεί ότι η εκταμίευση θα εξασφαλισθεί το δυνατόν συντομότερα. Ο δήμαρχος έχει ζητήσει ποσό μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ, τα οποία σε πρώτη φάση θα καλύψουν μόνο τα καύσιμα για τα στρατιωτικά μηχανήματα και τη μίσθωση των ιδιωτικών μηχανημάτων που καθαρίζουν τα ρέματα.

 

=

Διαβάστε επίσης