• 3 Μαΐου 2024,

Επίσημα το Φθινόπωρο στις 23 Σεπτεμβρίου

 Επίσημα το Φθινόπωρο στις 23 Σεπτεμβρίου

Επι­σή­μως το φθι­νό­πω­ρο μπαί­νει στις 23 Σε­πτεμ­βρί­ου μα­ζί δη­λα­δή με τη φθι­νο­πω­ρι­νή ι­ση­με­ρί­α, ό­ταν η­μέ­ρα και νύ­χτα θα έ­χουν ίση διάρ­κεια. Α­πό ε­κεί και πέ­ρα, η μέ­ρα θα μι­κραί­νει και η νύ­χτα θα με­γα­λώ­νει ώ­σπου θα φθά­σει στο ζε­νίθ της κα­τά το χει­με­ρι­νό η­λιο­στά­σιο της 22ας Δε­κεμ­βρί­ου.

Αυτό δικαιολογεί μέχρι ένα σημείο την καλοκαιρία αυτές τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη που θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά Φθινόπωρο.

Και ημερολογιακά θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μερικές ημέρες για την επόμενη εποχή μετά το καλοκαίρι που είναι το Φθινόπωρο και επιμένουμε να λέμε ότι έχει την δική του ιδιαίτερη γοητεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλές ρομαντικές κυρίως ταινίες διαδραματίζονται την εποχή αυτή.

Τέλος τον μήνα Σεπτέμβριο έχουμε και τις λεγόμενες γλυκιές βραδιές όπου η θερμοκρασία είναι ιδανική αφού ούτε κρυώνεις , ούτε ζεστένεσαι.

 

Ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα έγινε προχθές στον δρόμο του Παληού μετά τον Μπάτη , στό ύψος της διασταύρωσης της ΜΟΜΑ όπου ένα ΙΧ αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Καβάλα καβάλησε την  διαχωριστική νησίδα  με τις πικροδάφνες και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα για Παληό.

Έπεσε πάνω σε ένα άλλο όχημα που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα  αλλά ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο οδηγός του ΙΧ που έκανε το τακλάκι δεν έπαθε σχεδόν τίποτα και η οδηγός του άλλου ΙΧ τρόμαξε αρκετά.

Το ερώτημα είναι κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η στραβοτιμονιά του ΙΧ που καβάλησε την νησίδα και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα ;

 

Ο τυφώνας Dorian συνεχίζε να “μαστιγώνει” τις Μπαχάμες με ριπές που φθάνουν ακόμα και τα 320 χιλιόμετρα την ώρα !

Έχει αφήσει πίσω του μέχρι σήμερα 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ενώ 13.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και για να γίνουν και πάλι κατοικήσιμα χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις.

 

Ο ηθοποιός Μίκι Ρουρκ που έγινε γνωστός από την ταινία 9,1/2 εβδομάδες με συμπρωταγωνίστρια την επίσης εκρηκτική εκείνη την εποχή Κιμ Μπάσιντζερ εμφανίστηκε στην Βρετανία και τρομάξανε να τον ανγνωρίσουν από τις πολλές πλαστικές που έχει κάνει και έχει γίνει η μούρη σαν ζαρντινιέρα χωρίς λουλούδια.

Από τις πολλές και μάλλον αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις ο ηθοποιός πλέον είναι κάποιος άλλος και δεν έχει καμμία σχέση με τον ηθοποιό που θυμόμαστε όλοι την δεκαετία του 90.

Και το χειρότερο είναι ότι πλέον η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη και από εδώ και μετά  μόνο θα χειροτερεύει.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Καλή σας ημέρα και καλό Φθινόπωρο από τις 23 του μήνα και μετά.

Μέχρι τότε summer in the city.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης