Επίσκεψη αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης Antony στον Δήμο Παγγαίου

 Επίσκεψη αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης Antony στον Δήμο Παγγαίου

Στην έδρα του Δήμου Παγγαίου βρέθηκε ο δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Antony,  Jean-Yves Sénant  συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία 7 δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων. Η αποστολή θα βρίσκεται από τις 21 μέχρι τις 25 Μαρτίου στον δήμο Παγγαίου και λόγος είναι οι ιδιαίτερες σχέσεις των δύο περιοχών, οι οποίες είναι αδελφοποιημένες και ο στόχος συνοψίζεται στην περαιτέρω σύσφιξή τους, συμπεριλαμβανομένης και της ανταλλαγής ιδεών, τεχνογνωσίας, αλλά και μαθητών.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Αποστολία Δημητρακούδη καθώς και δημοτικούς συμβούλους.

Στην κοινή συνάντηση που είχαν στο γραφείο δημάρχου, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, υποδεχόμαστε μια αγαπημένη πόλη, την πόλη Antony,  η αδελφοποίηση με την οποία έχει έναν ισχυρό συμβολισμό: συμβολίζει ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των λαών. Έχει ενισχυθεί, το αίσθημα φιλίας μεταξύ των φορέων και των κατοίκων, με πολιτιστικές επισκέψεις και ανταλλαγές. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς θα καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε και να έχουμε ουσιαστικές  κοινές δράσεις και συνέργειες και επιθυμούμε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τις ανταλλαγές, εμπλέκοντας τη νεολαία των δύο Δήμων, καθώς είναι προνόμιο για τις περιοχές μας, αλλά και χρέος για τις επόμενες γενιές, ξεκινώντας με τη φετινή, πρώτη φιλοξενία, 40 μαθητών από τη Γαλλία στις Παιδικές Εξοχές Νέας Περάμου».

Από τη πλευρά του ο κ. Sénant , αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών, αναφέρθηκε στην καλή και αδελφική σχέση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο δήμοι. «Θα επιδιώξουμε να επιβεβαιώσουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και να ενισχύσουμε  τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο πόλεων», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης Antony, τονίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, την αγάπη των Γάλλων για την Ιστορία και των Πολιτισμό της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε σύσκεψη για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ανάμεσα στις δύο χώρες, παρουσία διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Καλλινικίδη, ενώ τη σύσκεψη τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Philippe RAY, που επισήμανε τη σημασία των αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελλάδας και  Γαλλίας.

Ακολούθησε ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό της Ελευθερούπολης, παρουσία και του δικηγόρου και ιστορικού ερευνητή, Θεόδωρου Λυμπεράκη, ενώ η αποστολή βρέθηκε και στην αναμνηστική στήλη, που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Antony στην Ελευθερούπολη, ως υπενθύμιση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Διαβάστε επίσης