• 16 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητικού/διδακτικού προσωπικού Erasmus του ΔΙΠΑΕ Καβάλας στο δημαρχείο (φωτογραφίες)

 Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητικού/διδακτικού προσωπικού Erasmus του ΔΙΠΑΕ Καβάλας στο δημαρχείο (φωτογραφίες)

Φοιτητές του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαΐου, το δημαρχείο Καβάλας, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε και επικεφαλής του έργου Strategic Corporate Social Responsibility– The Case of Europe, Erasmus+ 2019-2021, Δημήτριο Μαδυτινό, όπου και ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτη Αγγελίδη, ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη.

Οι φοιτητές, προερχόμενοι από τη Δανία, τη Λετονία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, καθώς και φοιτητές από τη Γερμανία, που παρακολουθούν από κοινού μαθήματα με τους Erasmus+ φοιτητές, ενημερώθηκαν από τον κ. Αγγελίδη για την ιστορία του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ δόθηκε έμφαση σε ιστορικά στοιχεία και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Καβάλας, μεταξύ των οποίων, στους τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής, στην τοπική γαστρονομία και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Με τη σειρά του ο κ. Μουριάδης, στη σύντομη συνάντηση που είχε με τους φοιτητές, αναφέρθηκε στη δυναμική της νέας γενιάς επιστημόνων, η οποία, παρά το γεγονός ότι βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει την ευκαιρία να δέχεται εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, η οποία αποτελεί εχέγγυο, όχι μόνον για την ποιότητα της δικής τους ζωής, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της.

Ο κ. Μαδυτινός, ευχαρίστησε τόσο τον δήμαρχο Καβάλας, όσο και τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για τη φιλοξενία των φοιτητών και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του τριετούς προγράμματος «Strategic Corporate Social Responsibility– The Case of Europe, Erasmus+ 2019-2021–», τα οποία παρουσιάστηκαν το τρέχον διάστημα και στους Εrasmus+ φοιτητές, με την ευκαιρία συνάντησης των συμμετεχόντων, φοιτητών και καθηγητών.

Επί της ουσίας, τονίστηκε ότι βασική στόχευση του προγράμματος, μέσω της διάχυσης της θεματολογίας, των κεφαλαίων που αναπτύχθηκαν καθώς και των αναφορών σε μελέτες περίπτωσης, είναι να γίνουν οι φοιτητές πρεσβευτές των καλών πρακτικών του έργου στις χώρες που διαμένουν, καθώς και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου φοιτούν.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίστηκαν, εν συντομία και τα οφέλη του προγράμματος Erasmus, με έμφαση στην κινητικότητα των φοιτητών, καθώς μέσω αυτής , δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και προσόντων, τα οποία συμβάλουν στη προσωπική τους ανάπτυξη.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης