• 28 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στο Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας

 Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στο Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συζητήσει σειρά θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή μας Ενότητα.

Αρχικά, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόσπασης 31 αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Βουλευτής, πρόκειται για αποσπάσεις διάρκειας 1-3 μηνών, επομένως κάθε μήνα οι αποσπασμένοι αστυνομικοί θα επιστρέφουν σταδιακά στις θέσεις τους.

Επιπλέον, στις 7 Απριλίου η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα ενισχυθεί με 8 αστυνομικούς από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, ενώ κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος εκ μέρους του Βουλευτή θα τοποθετηθούν με τις τακτικές μεταθέσεις επιπλέον και 2 κατώτεροι αξιωματικοί.

Επιπροσθέτως, ο Αερολιμένας Καβάλας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, πρόκειται να ενισχυθεί για 6 μήνες με 10 δόκιμους αστυνομικούς. Σημειωθήτω ότι και το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου θα ενισχυθεί για 6 μήνες με 6 πρωτοετείς και 6 τριτοετείς σπουδαστές των Σχολών της Αστυνομίας.

Τέλος, ο Βουλευτής κατέθεσε και φέτος αίτημα για την ενίσχυση με αστυνομική δύναμη των Αστυνομικών Σταθμών Νέας Περάμου  και Ορφανίου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρατηρείται στις αναφερόμενες περιοχές. Ο Γιάννης Πασχαλίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους αρμοδίους για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τους έθεσε.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης