Επίσκεψη στη Δήμαρχο

 Επίσκεψη στη Δήμαρχο

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλία Καλανταρίδη, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, δώδεκα μαθητές και τέσσερις συνοδοί τους, από την υπηρεσία ανηλίκων της πόλης Hamm της Γερμανίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι μαθητές βρέθηκαν στην Καβάλα, ύστερα από πρόταση που τους έγινε από τον Δήμο Karsiyaka της Τουρκίας, όπου ήταν καλεσμένοι. Εκπρόσωποι του Δήμου Karsiyaka, είχαν επισκεφτεί την Καβάλα παλιότερα και είχαν πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Επειδή είχαν μείνει ικανοποιημένοι κατά την επίσκεψή τους εδώ, πρότειναν και στους Γερμανούς καλεσμένους τους, να μας επισκεφτούν και να έρθουν σε επαφή με το Δήμο Καβάλας. Οι Γερμανοί αυτοί μαθητές ενδιαφέρονται για την κουλτούρα της χώρας μας και ειδικότερα για ζητήματα του κοινωνικού τομέα. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καβάλας, φρόντισε να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, της ειδικής κοινωνικής δομής που εδρεύει στον Άγιο Λουκά.

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους, δήλωσαν στην Δήμαρχο, ότι επιστρέφοντας στην Γερμανία, θα προτείνουν στον Δήμο τους, να υπάρξει συνεργασία, ή ακόμη και αδελφοποίηση με τον Δήμο Καβάλας, με στόχο να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης