• 18 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη στην Καβάλα για την εκπαιδευτική αποστολή από τη Γερμανία

 Επίσκεψη στην Καβάλα για την εκπαιδευτική αποστολή από τη Γερμανία

Από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας μαθητές και καθηγητές προερχόμενοι από τη Γερμανία. Πρόκειται για τρεις καθηγητές και δεκαπέντε μαθητές γυμνασίου της πόλης Μέτσιγκεν. Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν από το γενικό λύκειο Θάσου και χθες, κατά το τέλος της επίσκεψής τους στην περιοχή μας, βρέθηκαν στην πόλη της Καβάλας.

Το πρόγραμμά τους άρχισε με συνάντηση που είχαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου. Την αποστολή συνόδευαν εκπαιδευτικοί και δεκαπέντε μαθητές από το σχολείο της Θάσου. Ακόλουθα, ο σύμβουλος της δημάρχου Κώστας Παπακοσμάς ξενάγησε τα μέλη της γερμανικής αποστολής, στο πλαίσιο περιηγήσεως που άρχισε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και συνεχίστηκε στη συνοικία της Παναγίας.

Οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι του σχολείου της Θάσου είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από όσα είδαν στο νησί και στην πόλη της Καβάλας. Ο δε διευθυντής του σχολείου δήλωσε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο σχολείων πρέπει να συνεχιστεί. Επικεφαλής της γερμανικής αποστολής ήταν ο διευθυντής του γυμνασίου Μέτσιγκεν Ματίας Ούρλιχ.

Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ για τις εντυπώσεις του δήλωσε ότι θα πρότεινε το νησί της Θάσου ως τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα όμορφο μέρος με καταπληκτική φύση. Ευρισκόμενος χθες το πρωί για λίγες μόνο ώρες στην Καβάλα, χαρακτήρισε την πόλη μας πολυάσχολη, χαοτική αλλά με θετική ερμηνεία.

Η επόμενη ερώτηση προς το διευθυντή σχετιζόταν με την οικονομική κρίση. Απάντησε ότι ενόσω βρισκόταν στη Θάσο δε διαπίστωσε τις συνθήκες οικονομικής κρίσης που επικρατούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Μόνο σήμερα το πρωί είδα κάποιον που μου φάνηκε σαν άστεγος», σημείωσε ο Ματίας Ούρλιχ.

Η γνωριμία και φιλοξενία των Γερμανών εκπαιδευτικών και μαθητών με τη Θάσο και την Καβάλα εξελίχθηκε υπό άριστες συνθήκες. Υπήρχε διερμηνέας και μεγάλη προθυμία από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Θασιακού σχολείου. Επικεφαλής του σχολείου που ήταν οικοδεσπότης της γερμανικής αποστολής ήταν η διευθύντρια του λυκείου Θάσου Αρετή Κώτση. Στη συνάντηση της αποστολής με τον αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκε και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς.

Διαβάστε επίσης