• 5 Μαΐου 2024,

Κατάσταση λεηλασίας! Στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις του ανοιχτού κολυμβητηρίου

 Κατάσταση λεηλασίας! Στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις του ανοιχτού κολυμβητηρίου

Συνεργείο δημοτικών υπαλλήλων εργάστηκε χθες το πρωί στο ανοιχτό κολυμβητήριο. Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μπήκαν στο εσωτερικό του βασικού κτιρίου κι απομάκρυναν πάγκους και άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Λίγες μέρες νωρίτερα διαπιστώθηκε παραβίαση ενός παραθύρου του ίδιου κτιρίου. Άγνωστοι έκοψαν τα σύρματα που εμπόδιζαν την πρόσβαση σε παράθυρο (δίπλα στους βατήρες της πισίνας) , παραβίασαν το παράθυρο και μπήκαν μέσα στο κτίριο. Είναι φανερό ότι άρχισαν να αφαιρούν ότι τους ήταν χρήσιμο. Ευτυχώς η δράση τους έγινε αντιληπτή κι έτσι χθες ο Δήμος Καβάλας τους πρόλαβε. Έδωσε προτεραιότητα στην απομάκρυνση μεγάλων και σχετικά καινούργιων πάγκων. Χρησιμοποιούνταν στα αποδυτήρια. Τρεις από αυτούς βρίσκονται ήδη σε δημοτική αποθήκη.

Οι άγνωστες δράστες λεηλάτησαν τον χώρο του κολυμβητηρίου ενώ είχαν έτοιμα για την επόμενη τους επίσκεψη ξηλωμένα σώματα καλοριφέρ. Όπως φαίνεται ξήλωσαν ότι τους ήταν χρήσιμο. Χαλκό, εξαρτήματα των μπάνιων, καλοριφέρ κτλ. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο διάστημα «δούλευαν» στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο. Σίγουρα την αποστολή τους την άφησαν στη μέση. Γιατί σκόπευαν να επανέλθουν.

Ο Δήμος Καβάλας γνωρίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα γίνουν στόχος, έλαβε τα μέτρα του. Ενίσχυσε τα παράθυρα με επιπλέον σύρματά και πλέγματα. Ούτε αυτά εμπόδισαν τους αγνώστους. Ωστόσο κάποιος φαίνεται ότι κάτι είδε, κάτι αντιλήφθηκε κι έτσι ο Δήμος Καβάλας απέτρεψε τα χειρότερα. Τώρα πρέπει να ασφαλίσει ακόμη καλύτερα το βασικό κτίριο του κολυμβητηρίου, μέσα στο οποίο είναι και οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις της πισίνας. Σε γενικές γραμμές το κολυμβητήριο είναι παρατημένο. Μπορεί να μην έχει στην άδεια πισίνα του τα σκουπίδια προηγούμενων περιόδων αλλά αυτό ίσως και να είναι προσωρινό.

Στο στενό διάδρομο ανάμεσα στο κτίριο και τα κάγκελα προς το Πάρκο Φαλήρου υπάρχουν πολλά σκουπίδια. Προφανώς κάποιοι τα πέταξαν εκεί ενώ διασκέδαζαν στην καλοκαιρινή περίοδο, ευρισκόμενοι στο Πάρκο.

 

Διαβάστε επίσης