• 16 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη της Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου στο Δημαρχείο Καβάλας

 Επίσκεψη της Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου στο Δημαρχείο Καβάλας

Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, κατά την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του, έθεσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης στην πρώην υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία τον επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 το δημαρχείο Καβάλας.

Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, λόγω και των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, και οι τρόποι που θα προσπαθήσει να αναπτύξει ο Δήμος, ώστε να μεγαλώσει την κοινωνική βοήθεια προς τους δημότες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του δημάρχου με την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Συμφώνησαν ότι θα πρέπει η Ένωση των Δήμων να διεκδικήσει δυναμικά περισσότερα χρήματα από το κράτος, κυρίως για αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και αφορούν σε προγράμματα βοήθειας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στόχος, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να είναι τόσο η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων των κοινωνικών παροχών του Δήμου, όσο και το αντικείμενο της βοήθειας.

Τέλος, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, για το οποίο τονίστηκε η αναγκαιότητα εύρεσης καταλληλότερου χώρου, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς του. Η κ. Φωτίου, κατά την συνάντησή της με τον δήμαρχο, συνοδευόταν από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης