• 20 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη του Άρη Βέρρου στο Δασαρχείο Καβάλας

 Επίσκεψη του Άρη Βέρρου στο Δασαρχείο Καβάλας

Την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Δασαρχείου Καβάλας και του Δήμου Καβάλας είχε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος. Συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής κίνησης, συναντήθηκε με τη Δασάρχη Καβάλας, Ζωή Γεωργούση-Σαββίδη, τον Διευθυντή Δασών, Ιωάννη Καπεταναγιάννη καθώς και με εργαζόμενους του Δασαρχείου.

Ο Άρης Βέρρος ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Δασών για τη δουλειά που έγινε σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, η οποία έχει ολοκληρωθεί κατά 99% για το νομό Καβάλας.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν  τη διένεξη η οποία ταλανίζει από το 1985 την Καβάλα, με την ενσωμάτωση περίπου 200 στρ. αναδασωτέας έκτασης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού (περιοχές βόρεια της πόλης στα Ποταμούδια και την Χωράφα).

Σε ό,τι αφορά το «άλσος» των Πεντακοσίων, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την αναζωογόνηση του πευκοδάσους, την οποία η Συμπαράταξη Πολιτών θεωρεί αναγκαία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την περιμετρική οδό, η πλευρά της Συμπαράταξης Πολιτών τόνισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα την προστασία του δάσους, απαιτήσεις  που δεν ικανοποιούνται από την υπάρχουσα μελέτη.

Ο Άρης Βέρρος ανέφερε ότι το πράσινο και η προστασία του περιβάλλοντος είναι από τις προτεραιότητες της παράταξης του και άσκησε κριτική στη σημερινή, αλλά και στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, που αδιαφόρησαν για την ανάδειξη και προστασία του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, προσθέτοντας την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας του Δασαρχείου και του Δήμου Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης