• 6 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Διονύση Κοδέλλα στο Δημαρχείο Καβάλας (φωτογραφίες)

 Επίσκεψη του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Διονύση Κοδέλλα στο Δημαρχείο Καβάλας (φωτογραφίες)

Τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, επισκέφθηκε στο δημαρχείο, το πρωί της Τετάρτης 10 Μαΐου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας.

Η επίσκεψη γνωριμίας έγινε στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, κατά την οποία, οι κύριοι Μουριάδης και Κοδέλλας, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καβάλας, Αθανάσιος Οσταδάκης και η συντονίστρια του Προγράμματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δώρα Καγιάννη, θα συνυπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Τοπικού Προγράμματος, με την επωνυμία «Special Olympics Hellas, Καβάλα».

Στην επίσκεψη, o κ. Κοδέλλας συνοδευόταν από την Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμη Βασιλακοπούλου, τον υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος και διευθυντή αθλημάτων των Special Olympics Hellas, Βασίλη Κασιμάτη, και την συντονίστρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος στην Καβάλα, Δώρα Καγιάννη.

Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas έκανε αναλυτική αναφορά στο Πρόγραμμα και στους σκοπούς κοινωνικοποίησης των ατόμων με νοητική αναπηρία που υπηρετεί, καθώς και την ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού στη νεολαία, γνωστοποίησε τα θετικά αποτελέσματα που είχε η μέχρι τώρα εφαρμογή του σε άλλους Δήμους και εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη προθυμία και άμεση αποδοχή που έτυχε από τον Δήμαρχο το εγχείρημα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «τιμή για την πόλη μας» το γεγονός της επιλογής της Καβάλας μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν στο εν λόγω Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Ευχαρίστησε, δε, ιδιαιτέρως, «διότι δίνεται η ευκαιρία στον Δήμο και στους δημότες «να ανοιχτούν περισσότερο και να γνωρίσουν αυτά τα παιδιά».

Δήλωσε την βεβαιότητά του για την επιτυχία του Προγράμματος, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα παρόμοιο εγχείρημα με τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Καβάλα.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης