• 29 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και στη Θάσο

 Επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και στη Θάσο

Στην Καβάλα και τη Θάσο ήταν από το πρωί χθες ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε την πόλη της Καβάλας, δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Καβάλας ενώ συζήτησε και με τους τοπικούς παράγοντες.

Γνωρίζει καλά τα δεδομένα της περιοχής, δείχνει ενδιαφέρον και για το παράρτημα της Θάσου. Υπόσχεται υποστήριξη και στην Καβάλα αλλά και στη Θάσο. Ο κ. Παπαευσταθίου επισκέφθηκε την πόλη μας σε μία καλή στιγμή του ΕΚΑΒ, υπό την έννοια ότι υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρα.

Όπως παραδέχτηκε και το ΕΚΑΒ Καβάλας τα πήγε περίφημα στην περίοδο της πανδημίας. Το ΕΚΑΒ Καβάλας -είπε συγκεκριμένα- ανταποκρίθηκε στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που έκανε με το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Αμέσως μετά είχε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου.

Επισκέφτηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και μετά το μεσημέρι ο κ. Παπαευσταθίου κινήθηκε στο νησί της Θάσου.

Ένα από τα λίγα προβλήματα που τέθηκαν υπόψη του έχει σχέση με τις δευτερογενείς διακομιδές που δεν γίνονται ενώ θα έπρεπε, με προσωπικό και οχήματα του Νοσοκομείου Καβάλας. Είναι μία δουλειά που συνεχίζει να αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ αν και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε άλλα νοσοκομεία, τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις λεγόμενες δευτερογενείς διακομιδές.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το πρόβλημα υπόψη του κ. Πάππαευσταθίου. Ο ίδιος μετέφερε τα παράπονα στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη. Κατά τα άλλα συζητήθηκαν θέματα προσλήψεων, νέων οχημάτων που θα αγοραστούν μέσω του ΕΣΠΑ. Η επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού, ο συντονισμός με άλλες υπηρεσίες. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έθιξε θέματα όπως η εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες συχνά εργάζεται. Είπε ότι τον επόμενο μήνα θα τεθεί προς διαβούλευση ο νέος οργανισμός του ΕΚΑΒ.

Μίλησε για την ανάγκη το ΕΚΑΒ να συνδεθεί με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και έτσι μικρά ΕΚΑΒ να υπάρχουν παντού στα Κέντρα Υγείας της χώρας. Υποσχέθηκε έναρξη της διαδικασίας των μεταθέσεων μετά το τέλος της πανδημίας ενώ για την ενίσχυση του τοπικού ΕΚΑΒ είπε ότι αυτή χρειάζεται αλλά όπως είπε μεταθέσεις και θέσεις νέου προσωπικού για την Καβάλα θα «ανοίξουν» το προσεχές διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει περισσότερο προσωπικό στο Νομό Καβάλας ειδικά κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκης έθεσε υπόψη του κ. Παπαευσταθίου το κενό που υπάρχει όσον αφορά την καθαρίστρια. Ενώ προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση, υπάρχει γραφειοκρατικό ζήτημα και η καθαρίστρια δεν αναλαμβάνει εργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας είναι ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν. Με εξαίρεση φυσικά τις δευτερογενείς διακομιδές που κάνει το προσωπικό στην Καβάλα ενώ θα έπρεπε να τις αναλάβει το νοσοκομείο Καβάλας. Ο κ. Τσιτσιλικάκης είπε επίσης ότι υπάρχει καλή συνεργασία του προσωπικού με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης