Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας με όχι συγκεκριμένες δηλώσεις

 Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας με όχι συγκεκριμένες δηλώσεις

Η περιοδεία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη άρχισε χθες το πρωί με επίσκεψη στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας (πρώην ΤΕΙ Καβάλας). Ο κ. Συρίγος έχει στην αρμοδιότητα του μόνο τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η περιοδεία του που συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνει επίσκεψη στις πόλεις Ξάνθη- Κομοτηνή- Αλεξανδρούπολη- Διδυμότειχο- Ορεστιάδα και Δράμα.

Κατά την παραμονή του στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας φιλοξενήθηκε στους χώρους του εργαστηρίου «Ήφαιστος» και στο γραφείο του κ. Νάσου Μητρόπουλου. Στη συζήτηση δύο περίπου ωρών έλαβε μέρος και ο επικεφαλής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας κ. Δημήτρης Μπαντέκας.

Επακολούθησαν δηλώσεις, γενικές και αόριστες. Από αυτές και τις γενικότερες πληροφορίες προκύπτει ότι ο κ. Υφυπουργός θα βοηθήσει τον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας. Το πώς και που θα φανεί το επόμενο διάστημα στην πράξη. Άμεσα, τόνισαν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο κ. Συρίγος απέφυγε την πολύ δημοσιότητα. Κι οι δηλώσεις που έκανε, με το ζόρι και μετά από πίεση των δημοσιογράφων, ήταν (εκτός από αόριστες) πολύ σύντομες. Ευγενικός, απλός και με χιούμορ δήλωσε εντελώς αναρμόδιος στο θέμα των self τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών, για το οποίο επίσης ρωτήθηκε.

Στους δημοσιογράφους μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Ήθελα να μάθω τις σκέψεις και τα προβλήματα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας και των ανθρώπων του. Συζητήσαμε γενικά θέματα». Κάτι παραπάνω δήλωσαν και ο Νάσος Μητρόπουλος και ο Δημήτρης Μπαντέκας.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε «…θα πάει καλά.

Ο κ. Υφυπουργός θα βοηθήσει και μάλιστα σύντομα για την ενίσχυση του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας». Ο κ. Μπαντέκας συμπλήρωσε ότι «…ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Βάλαμε στόχους. Όπως ειπώθηκε, πολλά εξαρτώνται από μας. Κι αυτό ισχύει στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων».

Διαβάστε επίσης