Νέα κρούσματα κορωνοϊού και πιθανή λήψη μέτρων στη δομή του «Ασημακοπούλου»

 Νέα κρούσματα κορωνοϊού και πιθανή λήψη μέτρων στη δομή του «Ασημακοπούλου»

Δυσκολεύει η κατάσταση από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του «Ασημακοπούλου».

Μετά τα χθεσινά 30 περίπου τεστ βρέθηκαν 9 ακόμη κρούσματα. Κάποια οικογενειών που είχαν κι άλλα θετικά, άλλα νέων οικογενειών από αυτές που φιλοξενούνται στη δομή. Τα ενεργά κρούσματα ως χθες το μεσημέρι ήταν  συνολικά 42 ενώ σε καραντίνα βρίσκονταν 150 περίπου άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων. Αυτό που όπως είναι φυσικό εξετάζεται είναι να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου σε όλους τους πρόσφυγες. Προσωρινά.

Μέτρο που έχει επιβληθεί σε άλλες ίδιες δομές στη χώρα στο παρελθόν, όταν υπήρχε ίδιο πρόβλημα. Για την εφαρμογή αυτού του μέτρου θα χρειαστεί μπόλικο προσωπικό, κατά πάσα πιθανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε μια τέτοια απόφαση θα απαγορευτεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τόσο η έξοδος όσο και η είσοδος στη δομή. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά πιθανόν να αποφασιστεί ως αναγκαίο μέτρο.

Τα πρώτα κρούσματα στη δομή του «Ασημακοπούλου» εμφανίστηκαν προ 15 περίπου ημερών. Κι ενώ οι μέρες πέρασαν και για κάποιους θετικούς το πρόβλημα έληξε, τα νέα εν τω μεταξύ κρούσματα επιβάρυναν την όλη κατάσταση. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι σημαντικές και φιλότιμες, σε αυτές μετέχουν κι οι ίδιοι οι πρόσφυγες που συνεργάζονται ειδικά με τον ΕΟΔΥ.

Ωστόσο το πρόβλημα και με τα χθεσινά δεδομένα φαίνεται να επεκτείνεται. Γιατί ενώ για κάποιους η νόσος περνά, οι νέοι πρόσφυγες που νοσούν είναι αρκετοί. Σημειώνουμε ότι από την προσεχή Δευτέρα που επαναλειτουργούν τα Λύκεια, μαθητές- πρόσφυγες θα αρχίσουν πάλι να μετακινούνται από και προς τα σχολεία (Λύκεια της πόλης) στα οποία φοιτούν.

Διαβάστε επίσης