• 23 Μαΐου 2024,

Επιστολή ΑμΕΑ στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας- Αποχώρησε από την Ογκολογική ο Δ. Κασαράκης

 Επιστολή ΑμΕΑ στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας- Αποχώρησε από την Ογκολογική ο Δ. Κασαράκης

Αποχώρησε χθες από το Νοσοκομείο Καβάλας ο διευθυντής της Ογκολογικής κλινικής κ. Κασαράκης αφού η σχετική απόφαση Πλωμαρίτη δεν άλλαξε. Λίγες μέρες νωρίτερα επιστολή στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ έστειλαν οι σύλλογοι ΑμΕΑ της ΑΜΘ. Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η  απόφαση αύτη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  στο Ογκολογικό τμήμα του Γ.Ν. Καβάλας μιας και το συγκεκριμένο Νοσοκομείο  εξυπηρετεί πληθώρα ασθενών, ενδεικτικά  αναφέρουμε για  5000 (πέντε χιλιάδες) ογκολογικούς ασθενείς για το πρώτο εξάμηνο του 2018 όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από όμορους νομούς όπως Δράμας, Ξάνθης και μέρος των Σερρών, με αυξητική τάση 20% περίπου ετησίως.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει ένα σημαντικό πλήγμα στην λειτουργία του Ογκολογικού τμήματος αφού θα υπολειτουργεί αναγκαστικά πλέον με έναν  επικουρικό ογκολόγο και έναν γενικό γιατρό παθολόγο , δημιουργώντας μια συνολική αναστάτωση τόσο στους καρκινοπαθείς ασθενείς όσο και στα συγγενικά τους πρόσωπα,  στρέφοντας τους στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης δημιουργώντας επιπλέον συμφόρηση σε ένα ήδη κορεσμένο Νοσοκομείο, η δε ταλαιπωρία των ασθενών θα επιβαρύνει περισσότερο την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης