• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Παράπονα πολιτών- ενέργειες του Δήμου Καβάλας

 Παράπονα πολιτών- ενέργειες του Δήμου Καβάλας

Εδώ και μέρες όσοι κατοικούν κοντά στο 3ο Λύκειο- 4ο ΕΠΑΛ (Περιμετρική οδός) διαμαρτύρονται έντονα. Μπροστά από το σχολείο, στα πρώτα σπίτια του Προφήτη Ηλία, υπάρχουν μεγάλοι κάδοι. Τους έβαλε για καλό σκοπό ο Δήμος Καβάλας. Οι κάδοι γέμισαν κι αφού μπάζα και σκουπίδια δεν χωρούσαν, απλώθηκαν στους διπλανούς χώρους. Οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο κι έτσι από τη Δευτέρα ο Δήμος Καβάλας λύνει το πρόβλημα. Δρα με καθυστέρηση αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Αδειάζει τους κάδους, απομακρύνει τους γεμάτους και στη θέση τους βάζει νέους και άδειους.

Η καθαριότητα είναι κάτι προσωρινό. Σύντομα θα ξαναγίνει το ίδιο. Οι άδειοι κάδοι θα γεμίσουν. Πάλι δε θα αδειάσουν στην ώρα τους, μία ακόμη φορά θα επαναληφθεί η προηγούμενη κατάσταση! Άρα και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί (να αφήσουν σκουπίδια-μπάζα- μεγάλα αντικείμενα μόνο όταν οι κάδοι είναι άδειοι) και ο Δήμος Καβάλας οφείλει να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία ώστε να αδειάζει τους κάδους όταν πρέπει. Παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε στον χώρο στάθμευσης μπροστά από το «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ως που ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε τους κάδους εντελώς.

Τα σκαλοπάτια στην οδό Μετεώρων

Την Πρωτομαγιά η Πρωινή πρόβαλε την δράση νοικοκυράς που καθάρισε μόνη της από τα χόρτα πεζοδρόμιο στην οδό Μετεώρων. Ο καιρός πέρασε, τα χόρτα μεγάλωσαν. Εμποδίζουν και ενοχλούν, ειδικά στο ξεκίνημα τους (από την πάνω πλευρά του δρόμου). Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του Δήμου. Ταυτόχρονα σε τμήμα των σκαλοπατιών υπάρχει τρύπα, από διόρθωση βλάβης της ΔΕΥΑΚ. Οι τεχνικοί της οποίας περιόρισαν τη διαρροή, έφυγαν και δεν επανήλθαν για να ξαναφτιάξουν το σκαλοπάτι. Αντί αυτού υπάρχει από μέρες μια κόκκινη κορδέλα. Η οποία φαίνεται ότι θα «βγάλει» και το Καλοκαίρι και τον Χειμώνα.

Τα δύο περιστατικά αναφέρονται στη γνωστή δύσκολη πλευρά της καθημερινότητας. Είναι αυτά για τα οποία φωνάζουν οι πολίτες. Ο Δήμος Καβάλας όπως είναι επικαλείται έλλειψη προσωπικού. Παρατεταμένη. Άλλοτε πείθει κι άλλοτε όχι. Το τελευταίο ισχύει όταν περνά πολύς καιρός αλλά πάλι χόρτα δεν κόβονται, σκαλάκια δεν διορθώνονται κτλ.

 

 

Διαβάστε επίσης