• 26 Απριλίου 2024,

Επιστολή «έξωσης» του ΕΥΚ σε τρία σωματεία συνταξιούχων

 Επιστολή «έξωσης» του ΕΥΚ σε τρία σωματεία συνταξιούχων

Τρία σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας και το Νομού έλαβαν το πρωί της Δευτέρας 18 Νοέμβρη επιστολή από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η διοίκηση ζητά από τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ- ΒΦΛ και Καβάλα Oil να αποχωρίσουν από το κοινό γραφείο που χρησιμοποιούν καθώς (τονίζεται στην επιστολή) αυτό θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς λόγους. Κατά πληροφορίες προηγήθηκαν σχετικές συζητήσεις, στις οποίες οι διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων δήλωσαν την αντίδραση τους στην απόφαση, την οποία θεωρούν αδικαιολόγητη.

Κάποιες μάλιστα από τις διοικήσεις τη συνδυάζουν με τα πρόσφατα γεγονότα (επεισόδια) ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Τα τρία σωματεία ήδη συμφώνησαν να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ, ο οποίος ως συνέχεια της Εργατικής Εστίας είναι αρμόδιος για το κτίριο. Η σχετική συνάντηση λέγεται ότι θα γίνει την Τρίτη 19 Νοέμβρη.

Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Κώστας Ποδάρας είπε στην Πρωϊνή ότι το γραφείο θα χρησιμοποιηθεί για τα σεμινάρια εκπαίδευσης εργαζόμενων αφού οι υφιστάμενοι χώροι δεν αρκούν. Το γραφείο που πρέπει να αδειάσει (φωτογραφία) είναι μικρό, στο ισόγειο του κτιρίου κι εξυπηρετείται από ξεχωριστή είσοδο στο πλάι του κτιρίου (προς την πλευρά της πλατείας Μακέδου).

Οι συνταξιούχοι είναι στο χώρο κυρίως το πρωί. Πολλές φορές συναντούν μέλη τους, τα ενημερώνουν κτλ. Το κτίριο του ΕΥΚ διαθέτει πολλά τέτοια μικρά γραφεία ειδικά στους ορόφους του. Κατά τη διοίκηση του ΕΥΚ, όλα χρησιμοποιούνται από σωματεία κι έτσι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να βρεθούν ελεύθεροι χώροι.

Η επιστολή του ΕΥΚ προς τα τρία σωματεία αναφέρει: «Συνάδελφοι, με λύπη σας γνωρίζουμε ότι από τις αρχές του 2020 δεν θα μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Θα πρέπει άμεσα να αναζητήσετε νέα στέγη γιατί η αίθουσα που στεγάζεστε θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Διαβάστε επίσης