Επιστολή Κώστα Γιτίσογλου, σχολιάζει δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας

 Επιστολή Κώστα Γιτίσογλου, σχολιάζει δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας

Ένας από τους πλέον γνωστούς και συνεπείς φιλόζωους της Καβάλας, με δράση στους κόλπους των τοπικών φιλοζωικών συλλόγων, είναι ο συμπολίτης μας Κώστας Γιτίσογλου. Με αφορμή σχετικά πρόσφατο δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας αναφορικά με δράσεις στείρωσης σκυλιών που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε επισημαίνει τα ακόλουθα:

Δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας: «Το Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας ενημερώνει τους δημότες ότι το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς που είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 23 & 24 Ιουνίου 2018 αναβάλλεται προσωρινά λόγω κωλύματος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ). Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αναμένουν από την ΕΔΚΕ τη νέα ημερομηνία της δράσης, οπότε και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλόζωοι συνδημότες μας».

Με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, το Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας δείχνει μία τάση ως προς το να υποτιμήσει την νοημοσύνη και την γνώση αυτών που γνωρίζουμε και γνωρίζω. Θα προτιμούσα την ειλικρίνεια από το “πετάω το μπαλάκι αλλού”. Το αποτέλεσμα της αναβληθείσας δράσης στειρώσεων που βαρύνει αποκλειστικά το συγκεκριμένο τμήμα, είναι η γέννηση εκατοντάδων νέων κουταβιών, εφόσον πλέον το συνεργείο περισυλλογής αδυνατεί να προλάβει τον όγκο των ετοιμόγεννων και μη θηλυκών ζώων. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εκφράσεις αρμοδίων και για αποκατάσταση της αλήθειας θα τόνιζα ότι κώλυμα της ΕΔΚΕ δεν υπήρχε. Αυτό που υπήρχε και μόνο ήταν και παραμένει (εφόσον δεν υπάρχει νέα ενημέρωση) το παρακάτω αυτούσιο μικρό κείμενο που είναι και η δημόσια τοποθέτηση του υπεύθυνου για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων του δήμου στις 18 Ιουνίου:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας: δεν αρνείται κανένας κτηνίατρος τη δράση, απλά ζητούνται κάποιες διαβεβαιώσεις περαιτέρω από έναν εξ αυτών (δεν έχει καμία σημασία το όνομα) που εξετάζονται το κατά πόσο μπορούν να τηρηθούν από πλευράς Δήμου Καβάλας…” Θα πρότεινα στο αρμόδιο τμήμα να αποφασίσει τι γραμμή θα ακολουθεί σε τοποθετήσεις του καθώς άλλα αναφέρει δημόσια σε ηλεκτρονικά Post και άλλα σε δελτία τύπου. Προτάσεις υπήρξαν εκ νέου στο αρμόδιο τμήμα και στον σύμβουλο της δημάρχου για θέματα αδέσποτων σε τηλεφωνικές επικοινωνίες. Αποτέλεσμα όμως κανένα. Γιατί δεν υπήρξε αποτέλεσμα ώστε να έρθει η ομάδα της ΕΔΚΕ στην Καβάλα για στειρώσεις αδέσποτων ζώων ενός από τα 8 σαββατοκύριακα των Ιουλίου & Αυγούστου αλλά σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η δράση τον Σεπτέμβριο είναι ζήτημα και αυτό τοπικό και όχι κώλυμα ή αδυναμία της ΕΔΚΕ.

Μην έχοντας πλέον άλλο περιθώριο δράσεων σχεδιάζεται η δημιουργία καμπάνιας και η υλοποίηση αυτής με θέμα την παράδοση των φιλοξενουμένων ζώων, κουταβιών σε ιδιωτικούς χώρους εθελοντών και των νεογέννητων κουταβιών στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας.

Με εκτίμηση

Κ. Β. ΓΙΤΙΣΟΓΛΟΥ

Διαβάστε επίσης