Επιστολή συμπολίτη για το δεύτερο ιερέα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου

 Επιστολή συμπολίτη για το δεύτερο ιερέα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Ο κ. Βασίλης Ευστρατίου είναι κάτοικος Καβάλας, παρακολουθεί τακτικά τις λειτουργίες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Με αφορμή την τοποθέτηση δεύτερου ιερέα στον ναό, γεγονός που επίσημα έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, απευθύνει στον Μητροπολίτη Στέφανο μέσω της Πρωινής την ακόλουθη επιστολή:

Μετά το τέλος των Γ’ Χαιρετισμών στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου Καβάλας χθες, όπου παρίστατο και ο Μητροπολίτης μας κος Στέφανος με έκπληξη ο παραπάνω πληροφόρησε το εκκλησίασμα ότι θα τοποθετηθεί δεύτερος ιερέας!

Ο μέχρι τώρα εφημέριος του Ναού, Πατέρας Μιχάλης ήταν η πιο αγαπητή παρουσία ως τώρα που έχει θητεύσει στην εκκλησία μας πληρώντας απόλυτα αυτό που ο κάθε πιστός προσδοκά από έναν ιερέα!

Είμαι σίγουρος πως ο συγκεκριμένος ιερέας δε θα ήθελε με κανέναν τρόπο την επιβράβευση για το έργο του διότι όλα απέρρεαν από την πηγή της ψυχής του!

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορεί κάποιος να τον ακυρώσει βάζοντας κάποιον δίπλα του, του οποίου την παρουσία θα διακονεί σα να ήταν ως τώρα ανεπαρκής! Δώσατε την εντύπωση Δεσπότα ίσως και άθελα σας ότι θέλετε να δημιουργήσετε “θέση εργασίας”!

Αν πράγματι ήσασταν κοντά στο ποίμνιο σας θα αφουγκραζόσασταν τους ενορίτες του παραπάνω Ναού και μάλλον δε θα προβαίνατε σε αυτό που αποφασίσατε! Το πρόβλημα δεν είναι η αριθμητική στελέχωση των ναών όσο η ποιοτική αυτών!

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιερείς δεν είναι επαρκώς θεολογικά καταρτισμένοι, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιερείς ασκούν επάγγελμα μέσω του ράσου, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιερείς την ιεροσύνη την βλέπουν ως μέσον ανέλιξης καριέρας, το πρόβλημα είναι ότι η ορθοδοξία εκφράζεται διαφορετικά από κάθε ιερέα, μητροπολίτη, πνευματικό.

Η Ορθοδοξία είναι δόγμα, ένα και μοναδικό δίχως συνιστώσες και αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος μέσα στους κόλπους της να μας το εκφράσει γνήσια επειδή απλά δε φρόντισε να γνωρίζει! Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μεγαλόσχημες παρουσίες Μητροπολιτών (ακριβά αυτοκίνητα, σοφέρ, αχθοφόρους κ.λπ..) δημιουργούν “κερκόπορτες” για να βληθεί η πίστη μας από αιρετικούς, άθεους και εκσυγχρονιστές!

Με τιμή, Βασίλης Ευστρατίου

Διαβάστε επίσης