• 9 Μαΐου 2024,

Επιστολή της ΒΦΛ στο σωματείο : Ανακαλέσαμε την αίτηση ένταξης στα μέτρα στήριξης των 135

 Επιστολή της ΒΦΛ στο σωματείο : Ανακαλέσαμε την αίτηση ένταξης στα μέτρα στήριξης των 135

Η ΒΦΛ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή απάντηση της στην ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων:

Θέμα: «Ανάκληση Αναστολής Σύμβασης Εργασίας σε Εφαρμογή του άρθρου 11 της ΠΝΠ 20.3.2020 »


Αγαπητοί κύριοι,

Με έκπληξή μας γίναμε μάρτυρες, για άλλη μια φορά, της διγλωσσίας της βουλευτή-δικηγόρου του Σωματείου σας, η οποία σε επερώτηση που έκανε στη Βουλή αποκαλούσε τα μέλη σας, δηλαδή τους εργαζόμενους της ELFE, δέσμιους, λόγω του ότι δεν έχουν πληρωθεί αλλά και επειδή δεν έχουν γίνει ενέργειες για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε το χωρίον της επερώτησης: «Έτσι, έως και σήμερα οι εργασιακές σχέσεις των ανωτέρω εργαζομένων δεν έχουν αποκατασταθεί, δεν έχουν απολυθεί τυπικά, μένουν απλήρωτοι χωρίς δυνατότητα να λάβουν ούτε την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ ή τα υπόλοιπα μέτρα ελάφρυνσης, ούτε και επίδομα ανεργίας.».

Καθίσταται αναντίρητο ότι θα αν γίνονταν ενέργειες για να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 800 ευρώ, αυτό θα καθιστούσε ικανοποίηση του αιτήματός σας, όπως αυτό εκφράστηκε από τη δικηγόρο-βουλευτή.

Επίσης, σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη της εταιρείας μας, η βουλευτής-δικηγόρος πληροφορήθηκε ότι καθόσον οι λογαριασμοί της ELFE είναι δεσμευμένοι, προβήκαμε σε ενέργειες για την πληρωμή των εργαζομένων μέσω του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Μια λύση με αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα, εώς ότου θα υπάρχει εξέλιξη στο αίτημα της ELFE προς τους δεσμεύσαντες τους λογαριασμούς της να επιτρέψουν την άρση της δέσμευσης ενός λογαριασμού με μοναδικό σκοπό την καταβολή της μισθοδοσίας και των δώρων των εργαζομένων της ELFE.

Λόγω της διαμορφωθείσας από τον κορωνοϊό κατάστασης και των ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί, δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες της εταιρείας για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την περί του λόγου επερώτηση, οδήγησαν την εταιρεία στη δήλωση αναστολής, θεωρώντας ότι ικανοποιεί μεταξύ άλλων και αίτημα των εργαζομένων.


Η δικηγόρος-βουλευτής ενώ δήλωνε αυτά στη συγκεκριμένη επερώτηση, μόλις έγινε η ενέργεια για τη λήψη του επιδόματος εξαπέλυσε μύδρους εις βάρος της εταιρείας, αποδιδόμενη σε ένα σόου άνευ προηγουμένου και θεωρώντας τον εαυτό της ως κήνσορα της νομιμότητας άρχισε να απειλεί με ότι μέσα διαθέτει την εταιρεία, η οποία ικανοποίησε ουσιατικά αίτημά της.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς και στον Ελληνικό λαό που την ακούει, όποιος την ακούει.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι ανακαλέσαμε σήμερα τη δήλωση ένταξης της εταιρείας στο συγκεκριμένο μέτρο.

Για ότι νεότερο καταφέρει η εταιρεία σχετικά με την αποπληρωμή των μισθών σας, θα ενημερωθείτε για το σύνολο των ενεργειών και των αποτελεσμάτων της σε επόμενη επικοινωνία μας.

 

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Μετά τιμής,

 

Γεώργιος Γεωργάρας

Δ/νων Σύμβουλος ELFE S.A.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

Διαβάστε επίσης