• 20 Απριλίου 2024,

Επιστολή του Αλέξανδρου Μουστακίδη για τα Αδήλωτα Τετραγωνικά

 Επιστολή του Αλέξανδρου Μουστακίδη για τα Αδήλωτα Τετραγωνικά

Στα χωριά από τη στιγμή που κατοικούν ελάχιστα άτομα θα πρέπει να τα δίνουν κίνητρα και όχι να τα φορολογούν όπως γίνεται σε κάθε πόλη και περιοχή στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα χωριό με καμία πόλη. Το κράτος για να δώσει έσοδα στην κάθε Δημοτική Αρχή έβγαλε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία Αδήλωτα Τετραγωνικά. Τι ακριβώς γίνεται μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή δηλώνεται κάθε τι που είναι ηλεκτροδοτούμενο και μη ηλεκτροδοτούμενο.

Δηλώνεται το σπίτι μέχρι και το κοτέτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα το τι έχει στην κατοχή του ο κάθε Πολίτης αυτής της χώρας. Επίσης πρέπει να δηλωθεί κάθε τι που είναι αυθαίρετο πράγμα που στο γενικό σύνολο των χωριών συμβαίνει γιατί τότε υπήρχε αυτό το καθεστώς .Όλα αυτά τα γνώριζε το Υπουργείο Εσωτερικών και σήμερα τι κάνει ο Υπουργός  ξύπνησε ένα πρωί και ζητάει να δηλωθούν τα πάντα.

Ξέροντας ποια είναι η κατάσταση στα χωριά ότι δεν υπάρχουν κάν σχέδια σπιτιών τολμά να δημιουργεί πρόβλημα στον κάθε ηλικιωμένο με το να βρει ξανά από την αρχή  μηχανικούς για να μετρήσει το σπίτι του και ότι υπάρχει στην κατοχή του ( κοτέτσι , σταύλος , κουζινάκι …κ.α ) .

Ρωτάει ο κύριος Υπουργός πως θα το κάνει αυτό ο κάθε κάτοικος του χωριού , πως θα βρει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει όλους αυτούς .

Προσωπικά πιστεύω ότι το εγχείρημα αυτό είναι λάθος όταν γίνεται σε περιοχές που έχουν ελάχιστο πληθυσμό, περιοχές που είναι ακόμα ζωντανές ακόμα και αν αντιμετωπίζουν κάθε μέρα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Είναι λάθος γιατί δεν μπορεί ένα κράτος να θέλει να εισπράξει χρήματα από φτωχούς ηλικιωμένους ανθρώπους, ανθρώπους που είναι μόνο με μια μικρή αγροτική σύνταξη. Αυτό το μέτρο σίγουρα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα χωριά για τους λόγους που προανέφερα πιο πάνω.

Προβλήματα όμως δημιουργεί και στους Λογιστές γιατί δεν έχουν την γνώση να συμπληρώσουν σωστά την απαιτούμενη φόρμα.

Ας κάνει το κράτος μετατροπή της πλατφόρμας και ας μην βάζει την κάθε περιοχή στο ίδιο σακί γιατί αλλιώς είναι μια πόλη και αλλιώς είναι ένα χωριό που κάθε μέρα προσπαθεί να επιβιώσει με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Το έθεσα και προσωπικά στους Αρμόδιους ότι είναι λάθος που γίνεται αυτό και είναι επίσης μεγάλο λάθος που κάτι τέτοιο στήριξε η ΚΕΔΕ. Όλοι έχετε γνώση πως χτίστηκε το κάθε σπίτι και μάλιστα στο κάθε χωριό. Και τώρα αντί να τους δώσετε κίνητρα όλους αυτούς που κατοικούν με τα τόσα προβλήματα τους τιμωρείται με τον συγκεκριμένο νόμο. Τα χωριά τα προστατεύουμε δεν τα αφανιζουμε με φόρους.

Πρέπει εδώ και τώρα ο Υπουργός Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να καταργήσουν αυτό το νόμο που έχει σκοπό να αφανισουν κάθε χωριό της Ελλάδας. Περιμένω να πάρουν άμεσα θέση όλα τα στελέχη από κάθε κόμμα γιατί το πρόβλημα αγγίζει όλους.

Μην κυνηγάτε άλλο τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τους ανθρώπους που έμειναν στα λιγοστά χωριά στην Ελλάδα.


Αλέξανδρος Μουστακίδης – Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεινού 

Διαβάστε επίσης