• 19 Απριλίου 2024,

Επιστρέφει η αστάθεια στο Ν. Καβάλας: Η εικόνα του καιρού τις επόμενες ημέρες

 Επιστρέφει η αστάθεια στο Ν. Καβάλας: Η εικόνα του καιρού τις επόμενες ημέρες

Επιστροφή της αστάθειας στην περιοχή μας που αρχικά μέχρι το Σάββατο θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα ο οποίος στην συνέχεια φαίνεται ότι θα γενικευθεί και ενταθεί.

Παρακάτω ακολουθεί πρόγνωση της σημερινής μέρας και στην συνέχει μια πρώτη προσέγγιση των επόμενων ημερών. Κάθε μέρα η πρόγνωση θα εξειδικεύεται και θα τροποποιείται ενώ θα υπάρχει ζωντανή ενημέρωση στο www.meteokav.gr. Σήμερα, σταδιακά προς τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξάνονται ενώ κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχών-μπόρας.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά τμήματα του νομού (στα βορειότερα ορεινά πολύ υψηλή πιθανότητα)

2) Αξιόλογη πιθανότητα στα βορειότερα πεδινά τμήματα του νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε κάποιον ορεινό όγκο.

3) Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

Προσέγγιση των επόμενων ημερών με μια γενική εικόνα που θα τροποποιείται με τα νέα δεδομένα

Συνοπτικά την Παρασκευή αναμένεται πάλι τοπική αστάθεια με τοπικά και πρόσκαιρα φαινόμενα με έμφαση στα ορεινά-ηπειρωτικά και δυτικότερα τμήματα του νομού.

Το Σάββατο φαινόμενα αστάθειας φαίνεται να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το πρώτο μισό της μέρας περίπου (έπειτα βελτίωση) τα οποία φαίνεται να είναι ελαφρώς και γενικευμένα σε σχέση με τις 2 προηγούμενες μέρες.

Η βελτίωση φαίνεται να διαρκεί μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής περίπου όποτε και αναμένουμε την σταδιακή νέα επιδείνωση από τα δυτικά που θα είναι και το κύριο κομμάτι της κακοκαιρίας.

Έτσι το ξημέρωμα πρωινές ώρες της Κυριακής φαίνονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα αποκτούν όλο και πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα και από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να περιορίζονται σταδιακά (ίσως τοπικά εκδηλώνονται φαινόμενα όλη την Κυριακή).

Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει πτώση.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr για συνεχή ενημέρωση και εξειδίκευση των προγνώσεων.

Διαβάστε επίσης