• 25 Απριλίου 2024,

Ν. Καβάλας: Επιστροφή στο μάθημα με λίγα θετικά τεστ και ελάχιστους γονείς αρνητές

 Ν. Καβάλας: Επιστροφή στο μάθημα με λίγα θετικά τεστ και ελάχιστους γονείς αρνητές

Ομαλά επανήλθαν χθες στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των βαθμίδων του Ν. Καβάλας.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Καβάλας) ελάχιστα ήταν τα θετικά self test κι ακόμη λιγότεροι οι γονείς αρνητές. Οι οποίοι δεν δέχθηκαν τη διαδικασία των τεστ και δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να τα κάνουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μαθητές αυτοί δεν έγιναν δεκτοί στο σχολείο. Πιθανότερο είναι η κατάσταση στις ίδιες οικογένειες να αλλάξει το προσεχές διάστημα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τέτοιες αρνήσεις υπήρξαν σε Λεκάνη και στην περιοχή της Νικήσιανης. Στη Νικήσιανη μάλιστα κάποιοι λίγοι γονείς από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δείξει τις προθέσεις τους.

Τα ειδικότερα ανεπίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Καβάλας βρέθηκαν 3 θετικά self test. Οι μαθητές οδηγήθηκαν σε νέα τεστ προς επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Οι παρόντες μαθητές Πρωτοβάθμιας υπολογίζονται χθες στις 9.000. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα θετικά self test ήταν στον ίδιο πάνω κάτω αριθμό. Λέγεται ωστόσο ότι όλα τα συγκεκριμένα παιδιά βρέθηκαν αρνητικά στα νέα τεστ που έκαναν χθες το πρωί. Τα περισσότερα νέα τεστ ήταν PCR.

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Καβάλας γίνεται γνωστό ότι υπήρξαν δύο μόνο μαθητές που δεν έκαναν self test κι έτσι δεν τους επιτράπηκε να κάνουν μάθημα. Η διαδικασία των self test επαναλαμβάνεται την Τετάρτη (αύριο) ώστε το αποτέλεσμα να κατατεθεί στην πλατφόρμα ή απευθείας στο σχολείο το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης