Όλα έτοιμα για την αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

 Όλα έτοιμα για την αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Με την ασφαλτόστρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο, ολοκληρώθηκε σε γενικές γραμμές η παρέμβαση του Δήμου Καβάλας στο δρόμο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Δίπλα ακριβώς από την πεσμένη γέφυρα.

Αυτές τις ημέρες τελειώνει η κατασκευή και του μικρού πεζοδρομίου (δίπλα στο νέο τοιχίο), στο οποίο μπαίνουν πλάκες.

Συμπεριλαμβανομένης και της όδευσης των τυφλών. Όλα με λίγα λόγια είναι έτοιμα προκειμένου ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία και για τα δύο ρεύματα.

Θα πάψει δηλαδή να ισχύει το μέτρο της μονοδρόμησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού από το δάσος των Πεντακοσίων μέχρι και τις Καμάρες και τα αυτοκίνητα που εισέρχονται από τα ανατολικά στην πόλη της Καβάλας.

Το τοιχίο μετατοπίστηκε,  ο δρόμος φάρδυνε και η ασφαλτόστρωση έκανε τις κυκλοφοριακές συνθήκες ακόμη καλύτερες. Η ασφαλτόστρωση μάλιστα φτάνει μέχρι το δάσος των Πεντακοσίων. Αφορά μια μεγαλύτερη του επίμαχου σημείου περιοχή.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου Καβάλας ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία και για τα αυτοκίνητα που μπαίνουν στην πόλη, το προσεχές διάστημα. Τις επόμενες λίγες ημέρες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στην Καβάλα περνώντας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο όπως παλιά, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν την οδό Βάσσου, την οδό Κολοκοτρώνη ακόμη και την οδό Σαππαίων.

Η λύση που επιλέχθηκε και είναι προσωρινή μέχρι να ξαναφτιαχτεί η γέφυρα, είναι αυτή που παρουσίασε πρώτη φορά η τότε αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Αυτό έγινε προεκλογικά το 2019, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Το έργο μελετήθηκε αναλυτικά όπως έπρεπε, δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η ωρίμανση της εργολαβίας διήρκησε πολύ περισσότερους μήνες από το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση της τεχνικής παρέμβασης.

Το προσεχές διάστημα θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο της πόλης. Φαίνεται ότι θα μετατεθεί για να γίνει προς το τέλος του Καλοκαιριού η ασφαλτόστρωση στην οδό Τενέδου, εξαιτίας του ότι στο δρόμο θα εργαστεί για έργο της ΔΕΥΑΚ εργολάβος. Η παρέμβαση που θα γίνει στην οδό Τενέδου -εξαιτίας της οποίας καθυστερεί η ασφαλτόστρωση στον ίδιο δρόμο- θα γίνει το προσεχές διάστημα στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης, στην Κηπούπολη.

Διαβάστε επίσης