• 14 Μαΐου 2024,

Επιτέλους παραδόθηκε η μελέτη για την πεσμένη γέφυρα

 Επιτέλους παραδόθηκε η μελέτη για την πεσμένη γέφυρα

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Εγνατία Οδό ΑΕ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η βασική μελέτη για την πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.

Αυτό δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Η μελέτη προβλέπει απομάκρυνση των υλικών που αφορούν το τμήμα που κατέρρευσε. Κατασκευή νέας γέφυρας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο κ. Αμοιρίδης είπε ότι η βασική επόμενη απόφαση θα είναι αν η γέφυρα κατασκευαστεί πάλι ή όχι. Δεδομένου του ότι αυτό επιθυμεί ξεκάθαρα ο Δήμος Καβάλας, το σενάριο κατασκευής της γέφυρας είναι το ισχυρότερο. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις συνεννοήσεις και την επίσημη απόφαση.

Η μελέτη που ουσιαστικά περιλαμβάνει πολλές ειδικότερες, εκπονήθηκε από τους αναδόχους έργου που δημοπράτησε η Εγνατία Οδός ΑΕ. Η οποία ασχολείται με την υπόθεση μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η σύμβαση υπογράφηκε το 2019. Την μελέτη που εκπονήθηκε την περιμέναμε 3 χρόνια τουλάχιστον. Είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα.

Στις δηλώσεις του στην Πρωινή ο κ. Αμοιρίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Ήταν κάτι προγραμματισμένο και αναμενόμενο. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Το κόστος του έργου που προκύπτει είναι 5 εκ ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Το έργο που μελετήθηκε αφορά την απομάκρυνση των παλαιών στοιχείων της ανοδομής, την ενίσχυση των βάθρων και την τοποθέτηση νέας ανοδομής.

Οι ενέργειες νομίζω ότι είναι της επόμενης διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, αυτής που θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου. Το έργο είναι ώριμο να δημοπρατηθεί. Αλλά είναι θέμα συνεννόησης των φορέων για το τι θέλουν να κάνουν. Υπάρχει η μελέτη ολοκληρωμένη. Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ θα αποφασίσουν την πορεία και το περιεχόμενο του έργου».


Ορισμένες χρήσιμες ημερομηνίες για το ιστορικό της υπόθεσης: 9 Νοέμβρη 2018 έπεσε η γέφυρα. 3 Οκτώβρη 2019 υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από Εγνατία Οδό ΑΕ και Περιφέρεια ΑΜΘ.

Διαβάστε επίσης