• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια από την πτώση της γέφυρας για να παραδοθεί πρόσφατα στην Περιφέρεια ΑΜΘ η μελέτη για την αποκατάσταση της. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Αμοιρίδη προβλέπεται έργο 5 εκ ευρώ. Απομένει η τελική απόφαση των εμπλεκόμενων φορέων, για το αν η γέφυρα ξαναγίνει ή όχι. Με τη μελέτη που παραδόθηκε από την Εγνατία οδό, το έργο – όποιο κι αν αποφασιστεί να γίνει- είναι ώριμο να δημοπρατηθεί. Θυμίζουμε ότι η γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο κατέρρευσε 9 Νοέμβρη του 2018.

 

Στη φυλακή θα οδηγηθεί γυναίκα κάτοικος Ν. Καβάλας που κρίθηκε ένοχη στο Τριμελές για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου. Ακόμη κι αν κάνει έφεση, 3 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε πρέπει να τους εκτίσει. Με άλλη απόφαση το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε κάτοικο Αθηνών που ξεγέλασε και έλαβε από κάτοικο Θάσου 6.500 ευρώ. Οικοδομική άδεια για την κατασκευή ενός ακόμη κτιρίου, δίπλα στο υφιστάμενο, έλαβε το σούπερ μάρκετ Λιντλ στην Νέα Ηρακλείτσα. Μεγάλος πλωτός γερανός ήταν για λίγες ώρες χθες το απόγευμα στο κεντρικό λιμάνι. Αποκαλύφθηκε το πρώτο μέρος του νέου πεζόδρομου στην οδό Κασσάνδρου, φάνηκε το ειδικό τσιμέντο που αν και στρωμένο ήταν σκεπασμένο μία περίπου εβδομάδα.

 

Χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο Θεσπιών ο Παύλος Κίτσος. Θέμα χρόνου είναι για την Αστυνομική Διεύθυνση να βρεθεί ο δράστης της βεβήλωσης του μνημείου των Καβαλιωτών Εβραίων. Εξετάζεται υλικό από κάμερες. Το μνημείο φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Αρχές Δεκέμβρη γενική συνέλευση των κρεοπωλών. Ιδιώτης για λογαριασμό του Δήμου άρχισε τον στολισμό για τα Χριστούγεννα. Πρώτα στολίζονται οι κεντρικοί δρόμοι. Δύο τροχαία υλικών έγιναν χθες το μεσημέρι στη Ραψάνη. Η Κατερίνα Νοτοπούλου μεταφέρει στη Βουλή την μείωση των οργανικών θέσεων στο Λιμεναρχείο Καβάλας.

 

Με ποσό 20.000 ευρώ το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί το ίδρυμα Μοχάμετ Άλι. Συναντήσεις με τους βουλευτές άρχισε η διοίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων. Μία ακόμη παράσταση του έργου «ΤΑΟ» στο Αντιγόνη Βαλάκου, θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Το μουσείο Παραμυθιού στην Καβάλα επισκέφθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 24ου Δημοτικού. 1.200 επιβάτες φέρνει σήμερα στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Riviera. Οι περισσότεροι Αμερικανοί.

 

Από το Κιλκίς ο διαιτητής στο ματς του ΑΟΚ στη Μηχανιώνα. Ο Παναγιώτης Τσιάρας σφυρίζει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Πολλοί συμπολίτες ταξιδεύουν στην Αθήνα για να τρέξουν την Κυριακή στον αυθεντικό Μαραθώνιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης