Επίτιμος πρόεδρος της Θασιακής ο Κώστας Χιόνης

 Επίτιμος πρόεδρος της Θασιακής ο Κώστας Χιόνης

Ο εκπαιδευτικός και ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης είναι από χθες επίτιμος πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Η σχετική ανακοίνωση με την απαραίτητη τιμητική πλακέτα που του δόθηκε, έγινε σε εκδήλωση την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο Ωκεανίς.

Εκεί έκοψε την πίτα της η Θασιακή. Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Μέλη και φίλοι. Από πλευράς επισήμων ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατέρας Παύλος και οι Μακάριος Λαζαρίδης, Κωστής Σιμιτσής, Απόστολος Μουμτζάκης, Μάρκος Δέμπας, Τάκης Εμμανουηλίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Άρης Βέρρος, Θόδωρος Μαρκόπουλος. Ο Δήμος Θάσου εκπροσωπήθηκε από τους Μανίτσα και Μπίλια.

Ο κ. Μανίτσας έδωσε την τιμητική πλακέτα στον κ. Κωνσταντίνο Χιόνη. «Θα βοηθώ την Θασιακή όσο ζω» είπε ο κ. Χιόνης. Ο πρόεδρος κ. Νίκος Τσιλογιώργης εξήγησε ότι η ανακήρυξη στη θέση του επίτιμου προέδρου έγινε λόγω μιας εθελοντικής ουσιαστικής ιστορικής του έρευνας και προσφοράς στο σύλλογο για 40 χρόνια.

«Μας ενδιαφέρουν τα πολιτιστικά αλλά και τα προβλήματα, τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής» είπε επίσης για τη Θασιακή ο κ. Νίκος Τσιλογιώργης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε το ημερολόγιο του νέου έτους, με αναφορά ανά μήνα στα έθιμα του νησιού. Στις σελίδες του επιτραπέζιου ημερολογίου υπάρχουν ενδιαφέροντα κείμενα αλλά και φωτογραφίες αρχείου από την αναβίωση των εθίμων. Εντός του 2020 θα κυκλοφορήσει ο 8ος τόμος των Θασιακών με τα πρακτικά του συμποσίου που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη.

Ο κ. Τσιλογιώργης έκανε απολογισμό της δράσης του 2019 κι αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του πρώτου 6μηνου του 2020. Ορισμένες από αυτές είναι συνεργασίες με άλλους τοπικούς συλλόγους. Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της χορευτικής ομάδας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης