• 19 Μαΐου 2024,

Επιτροπή για το οικόπεδο του νέου ειδικού σχολείου Δήμου Καβάλας

 Επιτροπή για το οικόπεδο του νέου ειδικού σχολείου Δήμου Καβάλας

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης,  συγκροτείται η προβλεπόμενη εκ του νόμου επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων για να βρεθεί ο καταλληλότερος χώρος (οικόπεδο) στο οποίο θα επιδιωχθεί να κατασκευαστεί ένα μεγάλο ειδικό σχολείο.

Σε αυτό θα συστεγάζονται, όπως προκύπτει από την ίδια απόφαση, το Ενιαίο Επαγγελματικό Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο (σήμερα λειτουργεί στο Ζουμπουλάκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (σήμερα λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη).

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία προτιμήθηκε έναντι οποιασδήποτε άλλης. Είναι η πιο συνηθισμένη και η έχουσα τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Στην επιτροπή που ορίζεται από το Δήμαρχο, μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ανάμεσα τους εκπρόσωπος της εφορίας αλλά και του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και νυν «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Η επιτροπή θα έχει την ονομασία «Επιτροπή για την καταλληλότητα και επιλογή χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων».

Δεν φαίνεται να υπάρχει χρονοδιάγραμμα ενεργειών ή προθεσμία για την λήψη απόφασης ή κατάθεση πρότασης. Λογικά όλα όσα πρέπει να γίνουν θα επιδιωχθεί να έχουν τελειώσει εντός του Καλοκαιριού.

Είναι κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί κι από άλλους παράγοντες. Όπως π.χ. η διαθεσιμότητα οικοπέδων, ο αριθμός των υποψήφιων οικοπέδων δηλαδή των προτάσεων κτλ.

Η απόφαση Μουριάδη ειδικότερα αναφέρει: «Αποφασίζουμε τη συγκρότηση της Επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων για τη στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους:

1. Κ Απόστολο Βαγενά ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

2. κ Αβραάμ  Συμεωνίδη (Πολ. Μηχ/κό) με αναπληρωτή του τον κ. Παναγιώτη Σταυρόπουλο (Αρχιτέκτονα. Μηχ/κό) (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ)

3. Κ Παναγιώτη Ξανθόπουλο (Τοπογράφο Μηχ/κό ΤΕ) με αναπληρωτή του τον κ. Αλέξη Μιχαήλ (Μηχ/κό Περιβάλλοντος) (Δήμος Καβάλας)

4. κ Δημήτριο Ψαρρά (Επόπτη Δημ. Υγείας) με αναπληρωτριά του την κα Μυρτώ Μπαλτατζή (Επόπτρια Δημ.Υγείας) (Δ/νσηΔημ.Υγείας & Κοιν.Μέριμνας) 5., κ Ιωάννη Κατσίρη με αναπληρώτρια του την κα Λασκαρίνα Δημητριάδου (ΔΥΟ Καβάλας)».

Το όλο θέμα ανέκυψε το προηγούμενο Καλοκαίρι. Με αφορμή το ενδιαφέρον από τον Αμυγδαλεώνα ώστε να γίνει εκεί ένα καινούργιο σχολείο (Γενικό Λύκειο). Η πρόταση εξέτασε και την παράμετρο ενός μεγάλου ειδικού σχολείου, η οποία τελικώς επικράτησε.

Στην πορεία ξεκαθάρισε ποια ειδικά σχολεία θα μπορούν να συστεγαστούν όπως και η διαθεσιμότητα του οικοπέδου του πρώην δημοτικού λαχανόκηπου στον Αμυγδαλεώνα. Με τα έως τώρα στοιχεία, το συγκεκριμένο οικόπεδο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επιλεγεί.

Στη συνέχεια θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να δεχθεί να χρηματοδοτήσει την πρόταση, αρχής γενομένης των μελετών του έργου.

Διαβάστε επίσης