• 8 Μαΐου 2024,

Επιβολή προστίμων σε δύο επιχειρήσεις της Θάσου

 Επιβολή προστίμων σε δύο επιχειρήσεις της Θάσου

Το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας κάνει γνωστό ότι επιβάλλει δύο πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Θάσου:

1) Σε αποστολή εγγράφου της ΑΑΔΕ προς την υπηρεσία, διαπιστώθηκε από κλιμάκιο τους κατά τον έλεγχό τους την 08/09/2022 η μη εγκατάσταση συσκευής POS από την εν λόγω επιχείρηση ενοικίασης σκαφών ψυχαγωγίας.

Χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

2) Κατά τον έλεγχο μας κατόπιν εγγράφου καταγγελίας, ο όποιος πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ξενοδοχείου την Πέμπτη 24/11/2022 διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α) η ανωτέρω επιχείρηση ,παρέχουσα τις ανάλογες υπηρεσίες, δεν είχε ως όφειλε, τιμοκατάλογο αναρτημένο σταθερά, σε εμφανές σημείο της επικοινωνιακά, ή στο γραφείο της, και άμεσα ορατό από τους πελάτες, στον οποίο θα αναγράφονται οι τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, των υπηρεσιών που παρέχουν.

β) Δεν έγινε η χρήση του POS κατά τις συναλλαγές, ενώ οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν οι καταναλωτές. γ) Απουσίαζε η πινακίδα ενημέρωσης των πελατών σχετικά με υποχρέωση αποδοχής καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας.

Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο της επιχείρησης και στο ταμείο. Συνολικό χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης