• 19 Μαΐου 2024,

Επτά νέους υπαλλήλους περιμένουν οι δικαστικές υπηρεσίες

 Επτά νέους υπαλλήλους περιμένουν οι δικαστικές υπηρεσίες

Αγιασμός τελέσθηκε χθες το πρωί στο Πρωτοδικείο Καβάλας αφού το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε πρόσφατα. Ουσιαστικά το νέο δικαστικό έτος για τις υπηρεσίες της Καβάλας ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.  Πρόκειται για μια δικαστική χρονιά που βρίσκει τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου σε καλή γενικά κατάσταση.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και προοπτική κάλυψης επτά κενών θέσεων από τρεις διαγωνισμούς που ανέλαβε και υλοποιεί το ΑΣΕΠ. Μόνο που οι διαγωνισμοί αυτοί καθυστερούν πολύ και μάλιστα αδικαιολόγητα ενδεχομένως.

Από τους επτά νέους υπαλλήλους, δύο θα εργαστούν στην Εισαγγελία, δύο στο Ειρηνοδικείο, τρεις στο Πρωτοδικείο Καβάλας. Αν έρθει αυτό το προσωπικό θα είμαστε καλά, τηρουμένων των αναλογιών, είπε ο Πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Δημήτρης Μπακόλας.

Σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αφορά στο Ειρηνοδικείο της Θάσου, που ενώ επίκειται η μετακίνησή του σε ένα καινούριο και σαφώς καλύτερο κτίριο, ο προγραμματισμός δεν λέει να φτάσει στην ουσία του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου των δικαστικών υπαλλήλων προγραμματίζεται έργο γενναίας συντήρησης στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου στο οποίο θα βοηθήσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Σε ότι αφορά στις θέσεις δικαστικών λειτουργών οι περισσότερες έχουν καλυφθεί.

Έτσι σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και οι δικαστικές υπηρεσίες γενικότερα, με την έναρξη του φετινού δικαστικού έτους, έχουν δύο Προέδρους Πρωτοδικών και έντεκα Πρωτοδίκες.

Διαβάστε επίσης