• 7 Μαΐου 2024,

«Γονάτισαν» οι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου

 «Γονάτισαν» οι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου

Ακόμη και στο F/Β ανέβασε ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας η Πρόεδρος του ΔΣ Κατερίνα Πετράκη. Οι δύο ανακοινώσεις που ουσιαστικά έχουν την μορφή επιστολών προς το Διοικητή του Νοσοκομείου, αναδεικνύουν προβλήματα του ιδρύματος με κυριότερο αυτό της έλλειψης τραυματιοφορέων.

Οι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου γονάτισαν, είπε χαρακτηριστικά η κ. Πετράκη, μιλώντας για μια έλλειψη τραυματιοφορέων που ξεκινάει από το 2017, η οποία και δεν αντιμετωπίστηκε, ενώ οι τραυματιοφορείς μειώθηκαν περαιτέρω.

Για τους τραυματιοφορείς η κ. Πετράκη είπε: « Από πέρσι σημειώνουμε το πρόβλημα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Στο διάστημα που μεσολάβησε μειώθηκαν ακόμη περισσότερο. Είναι έξι λιγότεροι. Μόνο 17 τραυματιοφορείς εξυπηρετούν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Για να βγει το πρόγραμμα πρέπει να είναι τουλάχιστον οι διπλάσιοι, αφού εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και όλες τις κλινικές. Πρέπει στο νοσοκομείο Καβάλας να προγραμματιστούν και να γίνουν προσλήψεις τραυματιοφορέων. Το έχουμε επισημάνει εγκαίρως. Έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την κ. Πετράκη η ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα πυρασφάλειας του νοσηλευτικού ιδρύματος ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει και δεύτερη είσοδος – έξοδος στον περιβάλλοντα χώρο, εκτός από την κεντρική πύλη που υπάρχει σήμερα και εξυπηρετεί τους πάντες. Η δεύτερη είσοδος – έξοδος, ουσιαστικά έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κτιρίου, πρέπει να είναι στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που λειτουργεί η κεντρική πύλη. Όμως η αντίθετη πλευρά είναι δασική έκταση και εξαιτίας αυτού, ήδη το Σωματείο Εργαζομένων έχει συνάντηση για συζήτηση του θέματος με το Δασαρχείο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης