• 16 Απριλίου 2024,

Erasmus και συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

 Erasmus και συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

Τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο συνάντησαν οι δημοσιογράφοι, με αφορμή την επίσκεψη που δέχθηκε από μαθητές κι εκπαιδευτικούς, μετέχοντες σε ένα ακόμη πρόγραμμα Erasmus, καθώς και με αφορμή της συνεργασία της Π.Ε. Καβάλας με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη γέμισε από μαθητές κι εκπαιδευτικούς ενός προγράμματος Erasmus, που έχει ως θέμα την ανοικτή καινοτόμο εκπαίδευση – κατάρτιση κι εργασία για τους νέους, ενσωματωμένη στη ψηφιακή εποχή. Από την Καβάλα μετέχει στο πρόγραμμα του 4ο επαγγελματικό λύκειο κι επίσης το τεχνικό λύκειο Σμύρνης, λύκειο Κίρτζαλι και λύκειο από τη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε στην Καβάλα μαθητές κι εκπαιδευτικούς, σε μία πόλη που όπως δήλωσε ενδιαφέρεται και για την εκπαίδευση και για την καινοτομία. Στους επισκέπτες μοιράστηκε υλικό τουριστικής προβολής. Αμέσως μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του προγράμματος Erasmus, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου του κ. Μαρκόπουλου και της Άννα Γιοβανιού.

Την Πέμπτη κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου και κυρίως οφθαλμολογικού περιεχομένου, θα βρίσκεται κοντά στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου. Μία ημέρα νωρίτερα η ίδια μονάδα θα εξυπηρετήσει και θα εξετάσει όσους φιλοξενούνται στο ίδρυμα χρονίων παθήσεων της Ελευθερούπολης. Την Τετάρτη οι εξετάσει θα γίνονται από οδοντίατρο και οφθαλμίατρο. Την Πέμπτη, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» οι προσερχόμενοι θα εξυπηρετηθούν από οδοντίατρο, γυναικολόγο, πιθανώς παιδίατρο και οφθαλμίατρο. Όλοι οι συμμετέχοντες γιατροί είναι εθελοντές. Η ίδια μονάδα την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Δράμα και το Σάββατο στο Νευροκόπι.

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε ότι η συνεργασία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας με τους Γιατρούς του Κόσμου άρχισε πέρσι κι επειδή υπήρξε ανταπόκριση συνεχίζεται. Ευχαρίστησε την οργάνωση και την εκπρόσωπό της Άννα Γιοβανιού. Η κ. Γιοβανιού από την πλευρά της, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μαρκόπουλο ως φίλο και συμπαραστάτη της καταβαλλόμενης προσπάθειας.

Αμέσως μετά, ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε στους δημοσιογράφους για προαιρετικά μέτρα κατά της ευλογιάς, που έχουν ληφθεί στο κεντρικό λιμάνι από την περιφερειακή ενότητα στις αφίξεις πλοίων από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Εκτελείται ψεκασμός των φορτηγών μόλις αποβιβαστούν από το πλοίο.

 

Διαβάστε επίσης