• 23 Απριλίου 2024,

Έρχεται η “Διδώ” με βροχές καταιγίδες και χιόνια !

 Έρχεται η “Διδώ” με βροχές καταιγίδες και χιόνια !

Μετά τον “Γηρυόνη” σειρά έχει η “Διδώ” η οποία επηρεάζει την χώρα από χθες το βράδυ και έχει φέρει βροχές , καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Η “Διδώ” θα μας επηρεάσει μέχρι και την Τετάρτη και ξεκίνησε από τη Νότια Ελλάδα.

Αυτό ίσως και να σημαίνει οτι δεν θα επηρεάσει και πολύ εδώ πάνω την δική μας γειτονιά.

Και το γαμώτο είναι ότι η “Διδώ” έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την πρόβλέψη των μετεωρολόγων ότι τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε με καλό καιρό και την αλλαγή του χρόνου με χιόνια.

Μήπως γίνει το αντίθετο ;

Διότι η “Διδώ” είναι ένα φαινόμενο εκτός ημερήσιας  διάταξης που μας αιφνιδιάζει και μας ζορίζει γιατί αυτή την περίοδο της προθέρμανσης για την περίοδο των Χριστουγέννων θέλαμε καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Πάντως η Ανατολική Μακεδονία δεν είναι μέσα στον χάρτη με τις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα που θα συνοδεύσουν το τελευταίο αυτό καιρικό σύστημα.

Τώρα όσο αφορά την Διδώ θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι στην ελ­λη­νι­κή μυ­θο­λο­γί­α η Δι­δώ (πη­γή: wikipedia ) ή­ταν πρι­γκή­πισ­σα της Τύ­ρου, η ο­ποί­α ί­δρυ­σε την Καρ­χη­δό­να. Ό­ταν έ­φτα­σε στη Λι­βύ­η ζή­τη­σε α­πό τους ντό­πιους και τον βα­σι­λιά τους Ιάρ­βα να της ε­πι­τρέ­ψουν να χτί­σει στην α­κτή μί­α πό­λη. Ο Ιάρ­βας δέ­χθη­κε, υ­πό τον ό­ρο η πό­λη να κα­τα­λαμ­βά­νει τό­ση έ­κτα­ση ό­ση έ­να το­μά­ρι βο­διού. Η Δι­δώ έ­κο­ψε το το­μά­ρι σε πο­λύ στε­νές λω­ρί­δες και, ε­νώ­νο­ντας τη μί­α με την άλ­λη, πε­ρι­κύ­κλω­σε τό­σο χώ­ρο, ώ­στε της έ­φθα­σε να κτί­σει την Καρ­χη­δό­να και την α­κρό­πο­λή της, τη Βύρ­σα (βύρ­σος = δέρ­μα, το­μά­ρι).

Να φανταστώ ότι μετά την Διδώ ακολουθεί η Ελεονώρα ;

Νομίζω ότι θα ήταν καλό οι νονοί των διάφορων ακραίων καιρικών φαινομένων να επιλέγουν ονόματα πιο οικεία και συνηθισμένα.

 

Οι επόμενες Κυριακές μέχρι και το τέλος του έτους η αγορά θα λειτουργεί κανονικά.

Τα μαγαζιά έχουν εφοδιαστεί με αρκετό εμπόρευμα και το μόνο που μένει είναι να αμολυθούμε εμείς οι καταναλωτές και να κάνουμε τις αγορές μας.

Αν και ζούμε στην εποχή που οι ηλεκτρονικές αγορές μέσω διαδικτύου κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους η στήλη παροτρύνει όλους τους Καβαλιώτες να κλείσουν αυτή την περίοδο τους υπολογιστές και να κάνουν τις αγορές του από τα καταστήματα της Καβάλας στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό και την τοπική οικονομία.

Ευκαιρίες για αγορές υπάρχουν και στην αγορά της Καβάλας που έχει τα πάντα και για όλα τα γούστα.

 

Φέτος στο κέντρο της Καβάλας τα λαμπιόνια τα εορταστικά ανάψαμε χωρίς τυμπανοκορουσίες.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου φέτος οι εκδηλώσεις που έχουν προετοιμαστεί είναι λίγες και χωρίς ψυχολογία.

Σα να θέλει η καινούργια διοίκηση του Δήμου να ρίξει αλλού το βάρος της και όχι στα πανηγύρια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης