• 28 Μαρτίου 2024,

Έρχεται καύσωνας διαρκείας …

 Έρχεται καύσωνας διαρκείας …

Σοκαρισμένη όχι μόνο η τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο από το πολύνεκρο τροχαίο που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Περιγιάλι.

Τραγικός απολογισμός νεκροί ο  νεαρός οδηγός της δίκυκλης μηχανής και δύο ακόμα άτομα που περιμένανε έξω από το κέντρο ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΣΑ προκειμένου να προσέλθουν στο κατάστημα για την γαμήλια δεξίωση στην οποία ήταν καλεσμένοι.

Όπως καταλαβαίνετε όλα σε αυτή την περίπτωση πήγανε στραβά.

Ο οδηγός του οχήματος πάνω στο οποίο προσέκρουσε με ταχύτητα η μηχανή έκανε αναστροφή με αποτέλεσμα μετά την σύγκρουση να  εκσφενδονιστεί  το δίκυκλο και  να «θερίσει» δύο ανυποψίαστους ανθρώπους που περιμένανε να μπούνε σε κατάστημα της περιοχής.

ΤΡΑΓΙΚΟ !

 

Ο Καλλιάνος και άλλοι συνάδελφοι του μετεωρολόγοι μας ενημερώνουν και περίπου μας τρομοκρατούν για ένα νέο κύμα καύσωνα που ξεκινάει σήμερα Τρίτη από την Δυτική Ελλάδα και για ένα περίπου δεκαήμερο θα μας τσουρουφλίσει !

Αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το κύμα είναι τόσο η ένταση όσο και η διάρκεια.

Σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα τους 45 βαθμούς κελσίου !

Αυτό το δεύτερο κύμα καύσωνα όσο αφορά το φετινό καλοκαίρι θα ξεκινήσει να μας επηρεάζει από σήμερα Τρίτη και θα μας συντροφεύσει σίγουρα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Βέβαια εδώ στην Καβάλα θα αρχίσουμε να «φουντώνουμε» από την Πέμπτη και μετά.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι αυτό το δεύτερο κύμα καύσωνα θα συναντήσει τους περισσότερους Έλληνες στην καλοκαιρινή τους άδεια και αυτό θα κάνει πιο εύκολη την αντιμετώπιση του.

Ο καύσωνας θέλει παραλία και πολλές βουτιές.

 

Με την συχνότητα που γίνονται τα ατυχήματα φέτος στην Γκιόλα της Θάσου βλέπω κάποια στιγμή να μπαίνει κόκκινη κορδέλα στην περιοχή.

Το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει είναι να απαγορευθούν με σχετικές πινακίδες οι βουτιές με το κεφάλι αφού οι περισσότεροι επισκέπτες είναι ξένοι τουρίστες που δεν γνωρίζουν το βάθος και περίπου βουτάνε στα τυφλά φλερτάροντας με ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

 

Από χθες Δευτέρα επανήλθε η κανονικότητα στην Μύκονο μετά το εβδομαδιαίο πρόσφατο lockdown.

Το νησί πλέον τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρει τον καλοκαιρινό του βηματισμό αφού πλέον όσο αφορά το φετινό καλοκαίρι μέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει.

Μας έχει μείνει ένας μήνας καλοκαίρι πριν από ένα δύσκολο ακόμα χειμώνα.

 

Είναι αλήθεια ότι τα bonus της κυβέρνησης έχουν αυξήσεις  τους εμβολιασμούς τις τελευταίες ημέρας αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι λύση.

Ίσως να είμαστε και η μοναδική χώρα που τάζουμε λεφτά στους πολίτες προκειμένου να πάνε να εμβολιαστούν.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουμε στο τοίχος ανοσίας που απαιτεί να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα το πετύχουμε προς τα τέλη του έτους.

Αυτή είναι η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη με τους ρυθμούς που προχωράνε μέχρι σήμερα οι εμβολιασμοί.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και αλόρα !

 

Διαβάστε επίσης