• 25 Απριλίου 2024,

Έρχεται περισσότερη ζέστη από σήμερα

 Έρχεται περισσότερη ζέστη από σήμερα

Σύμ­φω­να με το προ­γνω­στι­κό μο­ντέ­λο υ­ψη­λής α­νά­λυ­σης BOLAM, α­πο­κομ­μέ­νο χα­μη­λό στη Δυ­τι­κή Με­σό­γειο θα προ­κα­λέ­σει τη με­τα­φο­ρά θερ­μών α­έ­ριων μα­ζών στη μέ­ση και α­νώ­τε­ρη τρο­πό­σφαι­ρα προς τη Νό­τια Ι­τα­λί­α και τα Βαλ­κά­νια .

Ως α­πο­τέ­λε­σμα, η μέ­γι­στη τι­μή της θερ­μο­κρα­σί­ας α­να­μέ­νε­ται να φτά­νει το­πι­κά τους 36-38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου έ­ως και την Πέ­μπτη 10/09 και εν­δε­χο­μέ­νως την Πα­ρα­σκευ­ή 11/09.

Αυτή είναι η επίσημη πρόβλεψη της ΕΜΥ που δεν φαίνεται να πέφτει και πολύ έξω αφού προς το τέλος της εβδομάδας και η Καβάλα φλερτάρει με κάτι 35άρια εξωπραγματικά για τον μήνα που είμαστε.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Σεπτέμβρης θα κυλήσει καλοκαιρινά και εμείς θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε τις παραλίες ως αντίδοτο στις θερμοκρασίες αυτές.

Το καλοκαίρι πάει πίσω και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου πέρα του ότι στην διάρκεια της ημέρας αυτή η ντάλα είναι αλήθεια ότι έχει αρχίσει να μας κουράζει.

Την καλύτερη απάντηση έδωσε ο Υπουργός Κικίλιας σε όσους αντιδρούν στο μέτρο της μάσκας.

“Πηγαίνετε στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ να δείτε τα παιδάκια που παλεύουν για να πειστείτε”.

Αυτό και τέλος.

Διότι σε κάποιες παριπτώσεις τα πολλά λόγια είναι περιττά και τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Αυτοί που αντιδρούνε στην χρήση μάσκας είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι όποιος κάνει αύριο -μεθαύριο το εμβόλιο θα τσιπάρεται  και θα ελέγχεται.

 

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια ένα κανάλι προχθές θυμήθηκε την ταινία “Ναυαγός” με τον Τομ Χάνκς να υποδύεται τον άνθρωπο που για πολλά χρόνια έμεινε ναυαγός σε ένα νησί μετά την πτώση του αεροπλάνου του και χάρισε στον ηθοποιό και το οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Δεν μας χάσαλε καθόλου η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας η οποία με τις προσθήκες των διαφημίσεων εξελίχτηκε σε αρμένικη βίζιτα.

Ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και τελείωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Και έτσι όμως το προτιμούμε από τo εμετικό Big Btother.

 

Έχει ενδιαφέρον η έκθεση δύο καθηγητών από το Πολυτεχνείο Κρήτης σύμφωνα με την οποία το δεύτερο κύμα ξεκίνησε αρχές Ιουνίου με την κορυφή των κρουσμάτων τέλη Αυγούστου και φινάλε του δεύτερου αυτού κύματος προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνουν βέβαια με νόημα  και οι δύο καθηγητές ότι η τήρηση των πρόσφατων μέτρων είναι απαραίτητη προκειμένου να βγει αυτή η πρόβλεψη.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και ύποπτοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης