• 29 Μαρτίου 2024,

Έρχεται το χάπι και ακολουθεί το σιρόπι !

 Έρχεται το χάπι  και ακολουθεί το σιρόπι !

Είναι αλήθεια ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο η μοίρα των ανεμβολίαστων έχει γίνει πιο δύσκολη αφού πλέον για τις απλές καθημερινές τους ανάγκες θα πρέπει να έχουν μόνιμα στην τσέπη τους ένα rapid test.

Αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία αφού μέρα παρά μέρα θα πρέπει να στήνονται έξω από ένα Φαρμακείο και να περιμένουν καρτερικά της σειρά τους προκειμένου να κάνουν το rapid test που είναι και το διαβατήριο της δική τους κανονικότητας.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά δεν υποχρεώνει αλλά στην ουσία αναγκάζει να το ξανασκεφτούν αυτοί που θέλανε να αποφύγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι κατά της Covid-19, το οποίο φαίνεται να μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, δήλωσε σε συνέντευξη ο πρόεδρος και γενικός της διευθυντής της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters ότι η Pfizer αναμένει να τιμολογήσει το φάρμακό της, που ονομάζεται Paxlovid, κοντά στην τιμή που η Merck & Co Inc όρισε για το υποψήφιο αντιιικό της φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

Η συμβατική τιμή για το χάπι της μολνοπιραβίρης της Merck κυμαίνεται στα 700 δολάρια για πενθήμερη θεραπευτική αγωγή με δύο χάπια την ημέρα.

Μετά το χάπι να περιμένετε και το σιρόπι για αυτούς που δεν τα καταφέρνουν με τα χάπια.

Είναι σίγουρο ότι τους επόμενους μήνες θα του πάρουμε τον αέρα του ιού.

 

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην γειτονική Βουλγαρία φαίνονται και στην Καβάλα αφού βλέπουμε καθημερινά τους Βούλγαρους επισκέπτες που έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή και μας  έρχονται και στην διάρκεια του χειμώνα να δυσκολεύονται στις εξόδους τους.

Αναγκάζονται να κάτσουν μόνο  στους εξωτερικούς  χώρους των καταστημάτων και από το Σάββατο μόνο με την επίδειξη rapid test.

Αν δεν το έχετε καταλάβει από το περασμένο Σάββατο οι ανεμβολίαστοι «τρώνε το κρύο της αρκούδας» και με rapid.

Όπως έλεγε και ο Μάκαρος οι εποχές μάτσα – μούτσα τελειώσανε !

 

Φωνάζει και η αγορά της Καβάλας για τα νέα μέτρα και το νέο καθεστώς που ισχύει από το Σάββατο.

Αυτά τα μέτρα – όπως υποστηρίζουν – βγάλανε την αγορά εκτός ρυθμού αφού περιορίσανε τις επισκέψεις του καταναλωτικού κοινού μάλιστα σε μία περίοδο εκπτώσεων.

Θα ήταν εφιαλτικό το σενάριο αν πηγαίναμε έτσι και τον εορταστικό Δεκέμβρη.

Πάντως τα νούμερα που έρχονται σε κρούσματα , νοσηλείες και διασωληνωμένους σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα των επιστημόνων σοκάρουν αφού κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 κρούσματα και πάνω από 800 διασωληνωμένους !!!

Αυτό το σενάριο όπως είναι λογικό επαναφέρει το ενδεχόμενο ενός οριζόντιου lockdown παρά τις  πρόσφατες επιβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για το αντίθετο.

Μακάρι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο για πολλούς και διαφόρους λόγους.

 

Αυτή η εβδομάδα καιρικά θα είναι όπως η προηγούμενη με νοτιάδες , υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αρκετή ομίχλη.

Δεν μας χαλάει αλλά να έχετε το νου σας γιατί μετά από τόσες ημέρες με νοτιά συνήθως έρχονται πολλές βροχές.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης