Έρχονται για τα λιμάνια: Εκπρόσωπος των ΗΠΑ και άλλοι ενδιαφερόμενοι

 Έρχονται για τα λιμάνια: Εκπρόσωπος των ΗΠΑ και άλλοι ενδιαφερόμενοι

Επιβεβαιώνεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη στην Καβάλα διπλωματικού εκπροσώπου των ΗΠΑ. Επειδή δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, συνεχίζονται οι φήμες για τους υποψήφιους επενδυτές που φέρονται να τον συνοδεύουν. Επιβεβαιώνεται επίσης η επίσκεψη στον ΟΛΚ, στον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και στο Δήμαρχο. Η επίσκεψη φυσικά συνδυάζεται με ίδια περιοδεία της ίδιας αποστολής στην Αλεξανδρούπολη. Επίκεντρο των επαφών τα λιμάνια του ΟΛΚ.

Ταυτόχρονα ανακύπτουν νέες πληροφορίες για επίσκεψη στην Καβάλα (εντός των ημερών) του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη. Κι αυτή η επίσκεψη δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί. Λέγεται ότι θα είναι επίσκεψη διυπουργικής ομάδας εργασίας για συναντήσεις σε θέματα επενδύσεων και ενέργειας. Στην αποστολή εκτός του Υφυπουργού Εξωτερικών θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Υποδομών- Μεταφορών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και επενδύσεων. Η ίδια ομάδα εργασίας υπάρχει πληροφορία ότι σκοπεύει να επισκεφθεί και την Θάσο.

Όλη αυτή η κινητικότητα περί των επενδύσεων (έμμεσα ή άμεσα) έχει σχέση με τα λιμάνια, με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι μόνο. Δημοσίευμα των Νέων το Σάββατο αναφέρονταν στην νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου. Αυτή αναμένεται άμεσα. Μετά την ψήφιση της θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα και συγκεκριμένη δράση του Υπουργείου.

Ο δημόσιος διάλογος για τα λιμάνια του ΟΛΚ, τώρα που έρχεται η ώρα της ιδιωτικοποίησης του, είναι ίδιος με αυτόν που γίνεται και στην Αλεξανδρούπολη. Και εκεί υπάρχει προβληματισμός. Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα του άρθρου του κ. Χρήστου Δούκα. Πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Με θέμα το μέλλον των λιμανιών του Έβρου: «Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αρχίσει άμεσα ένας διάλογος και προβληματισμός τόσο μεταξύ των τοπικών θεσμών όσο και των πολιτών για το τεράστιο ζήτημα που επηρεάζει με απόλυτο τρόπο το μέλλον της πόλης και της περιοχής. Να κινητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς για να αποκρουσθεί η προοπτική μιας απίστευτα αντιαναπτυξιακής επιλογής για το λιμάνι μας. Αυτοί που σήμερα έχουν την ευθύνη διαχείρισης των 4 λιμένων του Έβρου οφείλουν με καθαρό τρόπο να ενημερώσουν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και να καταθέσουν τη δική τους θέση».

 

 

Διαβάστε επίσης