• 17 Μαΐου 2024,

Έργα της ΔΕΥΑΚ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων

 Έργα της ΔΕΥΑΚ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Καβάλας προκειμένου να προετοιμασθεί η ΔΕΥΑ Καβάλας ώστε να εκμεταλλευθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που παρουσιάζονται μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ κα όχι μόνο.

Στη σύσκεψη έλαβε μέρος η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μπάμπης Κουφατζής, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της επιχείρησης Άγγελος Λογκάρης, καθώς και η μηχανικός Έλενα Σαμουρκασίδου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουφατζής δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι η ΔΕΥΑΚ προετοιμάζεται ώστε να εκμεταλλευθεί όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να εντάξει σε προγράμματα, κυρίως στο ΕΣΠΑ, διάφορα έργα της. Δίνει προτεραιότητα στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Κηπούπολης και Αμυγδαλεώνα.

Η ΔΕΥΑΚ θα καταθέσει προτάσεις και μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Οι συγκεκριμένες προτάσεις αφορούν στην αλλαγή εξαρτημάτων στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Δάτου (βιολογικός καθαρισμός Δάτου), καθώς και στη μονάδα της Άσπρης Άμμου (βιολογικός καθαρισμός Καβάλας).

Σχετικά με την επιδιόρθωση βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ από ιδιώτη, ο κ. Κουφατζής παρατήρησε ότι ήδη η συνεργασία λειτούργησε πολύ καλά. Πολλές βλάβες της δημοτικής ενότητας Φιλίππων διορθώθηκαν και μάλιστα ορισμένες ήταν καιρό σε εκκρεμότητα.

Ερωτηθείς ο Μπάμπης Κουφατζής εάν οφείλεται στη ΔΕΥΑΚ η καθίζηση του οδοστρώματος στην είσοδο του Χαλκερού, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο προσεχές μέλλον, καθώς όπως είπε η υπόθεση διερευνάται. Συμπλήρωσε τονίζοντας ότι εάν για την καθίζηση ευθύνονται οι εργασίες του αγωγού ΤΑΡ τότε θα του αποδοθούν ευθύνες.

Διαβάστε επίσης