• 28 Απριλίου 2024,

Έργο φυσικού αερίου 63 εκ ευρώ

 Έργο φυσικού αερίου 63 εκ ευρώ

Φανερά χαρούμενος ήταν χθες ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Κομοτηνή επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Τόσο οικιακό όσο και επαγγελματικό. Κοντά του ήταν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες. Ο κ. Παυλίδης επανέλαβε όσα είναι ήδη γνωστά, η πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τη ΔΕΠΑ έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε σχόλια και ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με το φιλόδοξο έργο. Το οποίο αφορά τις πρωτεύουσες των 5 νομών και την Ορεστιάδα.

«Τόσα χρόνια είχαμε ένα πλεονέκτημα που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Τη διέλευση των αγωγών από την περιοχή» είπε κατ’ αρχήν. Αμέσως μετά τόνισε ότι η ιδέα συνεργασίας με την ΔΕΠΑ, χρηματοδότησης του έργου από το νέο ΕΣΠΑ είναι ιδέα της Περιφέρειας. «Κάνουμε την ανατροπή των δεδομένων. Εμείς ξεκινήσαμε την ιδέα. Το έργο είναι το πλέον ωφέλιμο για τον τόπο μετά από αυτό της Εγνατίας οδού.Το κόστος της θέρμανσης μειώνεται στο μισό» είπε ο κ. Παυλίδης. Επιβεβαίωσε ότι το μερίδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ φθάνει στο ποσό των 32 εκ ευρώ (χρήματα του νέου ΕΣΠΑ) ενώ συνολικά το έργο έχει προϋπολογισμό 63 εκ ευρώ. Προοπτική ολοκλήρωσης στο τέλος του προγράμματος δηλαδή το 2023.

Ο κ. Παυλίδης είπε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ διήρκεσαν δύο χρόνια, αρχικά –τόνισε- ο προϋπολογισμός του έργου ήταν μικρότερος. «Από τα 15 εκ αυξήσαμε τα χρήματα στα 32 για να φθάσει το φυσικό αέριο στις 6 μεγαλύτερες πόλεις» τόνισε.

Διαβάστε επίσης