• 24 Απριλίου 2024,

Εργολάβος- Εγνατία Οδός ευθύνονται για τη καθυστέρηση στα έργα πλευρικών διοδίων

 Εργολάβος- Εγνατία Οδός ευθύνονται για τη καθυστέρηση στα έργα πλευρικών διοδίων

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του συνάντηση τοπικών φορέων και παραγόντων. Συζητήθηκε ειδικά η καθυστέρηση στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας Οδού ΑΕ στα Άσπρα Χώματα και στη Γαλυψό. Ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον κόμβο της Μουσθένης. Σε όλες τις περιπτώσεις δρόμοι έκλεισαν για τη διευκόλυνση των έργων αλλά τα έργα δεν τελειώνουν!

Στις δηλώσεις που επακολούθησαν προαναγγέλθηκαν πιέσεις προκειμένου τα έργα να τελειώσουν, μαζί τους οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις. Ανεπίσημα λέγεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα του αναδόχου, τον οποίο φαίνεται να καλύπτει η Εγνατία Οδός. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τη διοίκηση της για περισσότερο αναλυτική συζήτηση. Φάνηκε χθες ότι αν ζητηθεί νέα παράταση των εργασιών (ειδικά στον κόμβο των Άσπρων Χωμάτων), θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες της πόλης. Τις οποίες θα στηρίξουν όλοι οι άλλοι φορείς και παράγοντες.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης ειπώθηκαν τα ακόλουθα.

Κώστας Αντωνιάδης: «Τα έργα των πλευρικών διοδίων καθυστερούν στα Άσπρα Χώματα και στη Γαληψό. Το συμπέρασμα μας είναι ότι η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Και η Εγνατία Οδός το ίδιο.  Από τον Μάη μέχρι σήμερα υπάρχει μια ταλαιπωρία και απώλεια εισοδήματος για επαγγελματίες. Θα συντάξουμε κοινό υπόμνημα και θα το καταθέσουμε στην Εγνατία Οδό ΑΕ, με την οποία θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν θα δεχθούμε άλλη παράταση. Τα έργα είναι απλά, στα Άσπρα Χώματα μπορεί να κατασκευαστεί το κουβούκλιο έως τον Δεκέμβρη ενώ στη Γαληψό το έργο είναι έτοιμο».

Κωστής Σιμιτσής: « Για τις κινητοποιήσεις αν τούτο χρειαστεί (σε περίπτωση αιτήματος νέας παράτασης) οι επαγγελματίες είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι. Εμείς θα τις στηρίξουμε».

Γιάννης Πασχαλίδης: «Απευθύνθηκα για το θέμα πολλές στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Μου λένε ότι τα έργα θα αρχίσουν αλλά ο καιρός περνά και δεν αρχίζουν. Θα τους πιέσουμε περισσότερο».

Διαβάστε επίσης