• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ερωτήσεις και απορίες περί της τουριστικής προβολής του 2022

 Ερωτήσεις και απορίες περί της τουριστικής προβολής του 2022

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Τετάρτη (μεθαύριο) θα συζητηθεί για να εγκριθεί το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2022. Σχέδιο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στην επιτροπή του Δήμου Καβάλας (με τη συμμετοχή και τοπικών φορέων) πρόσφατα.

Η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου που έκανε σχετικές δηλώσεις, παρουσιάζει μια σειρά διαδικαστικών ερωτήσεων και αποριών. Οι οποίες στο τέλος φαίνεται να αφορούν και την ουσία της υπόθεσης. Όσο την αφορούν. Φανταζόμαστε ότι αυτά τα θέματα θα τα θέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου τις απαντήσεις θα κληθεί να δώσει η διοίκηση του Δήμου.

Τα 5 χρόνια της διοίκησης της κ. Τσανάκα η Αναστασία Ιωσηφίδου ήταν πρόεδρος στην τουριστική επιτροπή. Στην εποχή Μουριάδη αρχικά ήταν μέλος της επιτροπής. Ως που παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον κ. Τελίδη.

Η συμπολίτισσα δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος ενημερώθηκε για το σχέδιο τουριστικής προβολής κι επ’ αυτού είπε:

«Παραιτήθηκα από την επιτροπή γιατί ο ρόλος της υποβαθμίστηκε. Επί της διοίκησης Μουριάδη υποβαθμίστηκε ακόμη κι ο ίδιος ο τουρισμός. Προχθές ήταν ουσιαστικά η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής. Χαίρομαι που υπάρχει ένα σοβαρό πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Όταν επί των ημερών μας το πρόγραμμα ήταν της τάξης των 344.000 ευρώ, ο κ. Μουριάδης το καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας τα χρήματα πολλά. Φέτος προτείνει δαπάνες του ιδίου οικονομικού επιπέδου.

Όμως το συγκεκριμένο ποσό για την τουριστική προβολή δεν το είδα να περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το έτος 2022. Αυτόν που συζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή. Μήπως τη δαπάνη τη φορτώσουν στη Δημωφέλεια; Επόμενη απορία μου αν θα γίνει διαγωνισμός για αυτές τις δράσεις που προβλέπονται. Θα το υλοποιήσει η Δημωφέλια; Υπάρχουν άτομα στη Δημωφέλια; Δυστυχώς όχι».

Στη δύσκολη ερώτηση για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός την επόμενη χρονιά, η Αναστασία Ιωσηφίδου σημειώνει «… ακόμη και οι ξενοδόχοι επιφυλακτικοί. Ακόμη δεν υπάρχει δείγμα κρατήσεων». Ανησυχεί καθώς όπως αναφέρει τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης του 2020 δείχνουν για την Καβάλα μεγάλη πτώση, σε σχέση με το 2019. Άλλες περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη είχαν μικρότερη, τονίζει. «Αυτό, η Αλεξανδρούπολη να είναι μπροστά από την Καβάλα έγινε πρώτη φορά, έστω σε περίοδο covid», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης