• 17 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία των λιμενεργατών- Εκδήλωση του σωματείου λόγω της γιορτής του Αγ. Νικολάου

 Αισιοδοξία των λιμενεργατών- Εκδήλωση του σωματείου λόγω της γιορτής του Αγ. Νικολάου

Η χθεσινή γιορτή του Αγίου Νικολάου είναι παραδοσιακά για την πόλη της Καβάλας η γιορτή των λιμενεργατών. Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται γιορτή στο κτήριό τους, στο κεντρικό λιμάνι, όπου συμμετέχουν όλοι οι λιμενεργάτες, όσοι συνεργάζονται μ’ αυτούς, φορείς και παράγοντες του τόπου και φυσικά πολίτες της Καβάλας.

Το ίδιο εορταστικό κλίμα δημιουργήθηκε και χθες. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι συνταξιούχοι λιμενεργάτες που παρά το ότι αποχώρησαν από την ενεργό δράση, διατηρούν στενούς δεσμούς με το δυναμικό που τους διαδέχθηκε. Εκεί βρέθηκαν πολλοί εν ενεργεία λιμενεργάτες. Ο πρόεδρός τους Νίκος Παρδαλίδης εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σχέση με τις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει πέρσι την ίδια ημέρα. Είπε ότι έχει κίνηση το λιμάνι Φίλιππος Β’ αφού εξυπηρετούνται πλοία που είτε φορτώνουν είτε ξεφορτώνουν μάρμαρα, ηλιόσπορο και λίπασμα. Εντός των ημερών, συμπλήρωσε ο κ. Παρδαλίδης, θα εξυπηρετηθεί το τελευταίο φορτηγό πλοίο του έτους με χαλίκι. Ενώ περαιτέρω αισιοδοξία προκαλεί η πρόοδος του λιμενικού έργου που επεκτείνει τη χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμανιού.

Σχετικά με τον μεγάλο καημό των λιμενεργατών, την παράνομη λειτουργία του λιμανιού στο Σταυρό Χαλκιδικής, ο κ. Παρδαλίδης μας μετέφερε την πληροφορία ότι το λιμάνι θα νομιμοποιηθεί. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να μεσολαβήσουν πολλά.       

Διαβάστε επίσης