• 19 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία Τσιρώνη – Λιόγκα

 Αισιοδοξία Τσιρώνη – Λιόγκα

Στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής μίλησαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Σύμβουλός του, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Βασίλης Λιόγκας. Μίλησαν για τα προβλήματα στη Θάσο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, αφού κι οι δύο ήταν στο νησί, το Σάββατο, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ο κ. Τσιρώνης δήλωσε ότι θα υπάρξουν τάχιστα συνεργεία, που θα δουλέψουν για την προστασία του βουνού και των οικισμών. Παραδέχθηκε ότι κάποια προβλήματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά σημείωσε, ότι πολλές εργασίες για να γίνουν, πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν οι απαραίτητες μελέτες. «Ότι προλάβουμε» είπε ο κ. Τσιρώνης, εννοώντας ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές έγιναν ουσιαστικά στο τέλος του καλοκαιριού, στην έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου.

Σε ερώτηση για το αν δημιουργήσει καθυστερήσεις στα έργα η γραφειοκρατία, διαφώνησε. Δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας, αλλά δουλειά στην τύχη, δεν μπορεί να γίνει, είπε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος. Υποσχέθηκε άμεση διάθεση κονδυλίων και παρεμβάσεις σε 12 μεγάλα ρέματα του νησιού, όπου όμως πρώτα πρέπει να εκπονηθούν μελέτες, κατά πάσα πιθανότητα, είπε, από ιδιώτες, για να εκπονηθούν γρήγορα. Οι εργασίες που γίνονται ήδη στο νησί, ο πρώτος καθαρισμός των ρεμάτων – είπε ο κ. Τσιρώνης – γίνεται προσεκτικά για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις περιοχές.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λιόγκας δήλωσε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, ότι αισιοδοξεί πως θα ξεπερασθούν οι εν γένει αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Χαρακτήρισε την καταστροφή στη Θάσο πολύ μεγάλη, που όπως είπε αφορά όχι μόνο το νησί, αλλά όλη την τοπική οικονομία. «Καταστράφηκαν υποδομές, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το νησί. Χρειάζεται συντονισμός» είπε ο Β. Λιόγκας, εννοώντας τις συντονισμένες ενέργειες κι από την τοπική αυτοδιοίκηση κι από το δημόσιο, από το κράτος.  Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού που πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερος, είναι πολύ πιθανό εντός της εβδομάδας να ταξιδέψει στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

 

 

Διαβάστε επίσης