• 5 Μαΐου 2024,

Κρίσης ειλικρίνειας και μετριοφροσύνης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

 Κρίσης ειλικρίνειας και μετριοφροσύνης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχθές απο την ΔΕΘ προς τους εκπροσώπους του ΤΥΠΟΥ ηλεκτρονικού και έντυπου παρουσιάζεται απο τα μέσα ώς μια κρίση ειλικρίνειας και μετριοφροσύνης απο την πλευρά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που δεν υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αν και όπως δήλωσε ο ίδιος δέχτηκε εισηγήσεις απο το εσωτερικό του κόμματος να είναι πιο τολμηρός στις εξαγγελίες του προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να γίνει και πιο ευχάριστος στους  τηλεθεατές – ψηφοφόρους.

Ο Μητσοτάκης ζητά εκλογές και υποστηρίζει οτι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι της Νέας Δημοκρατίας θα είναι αυτή που θα βγάλει την χώρα απο την κρίση αφού όπως είπε χαρακτηριστικά οι επενδυτές φόβούνται τον Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε για άλλη μια φορά οτι ώς αυριανή κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και θα δώσει όσες σηκώνει η πλατφόρμα της Digea αφού η Νέα Δημοκρατία θέλει πολυφωνία και οχι έλεγχο.

Τραπεζικά στελέχη δηλώνουν οτι ο δρόμος των capital controls θα είναι μακρύς και δύσκολος αφού ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη την πλήρη άρση τους.

Θέλω να θυμίσω πριν την τελευταία εκλογική αναμέτρηση τις δηλώσεις του Σταθάκη απο τους υπουργούς πρώτης γραμμής της κυβέρνησης Τσίπρα οτι μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές θα σημαίνουν και το τέλος των capital controls.

Ο Σύριζα κέρδισε αλλά τα capital controls είναι ακόμα εδώ αν και θα έλεγα οτι κανείς πλέον δεν ασχολείται μαζί τους αφού τα έχουμε συνηθίσει και τολμώ να πω οτι ίσως να μας λείψουν κιόλας οταν έρθει η ώρα της οριστικής τους άρσης.

H παρέλαση των πολιτικών απο το νησί της Θάσου όπως φαίνεται θα συνεχιστούν μέχρι και τέλος του μήνα με τον Κυργιάκο Μητσοτάκη να είναι ο επόμενος και προς το τέλος του μήνα να πηγαίνει στο νησί και ο Κουτσούμπας ο γ.γ. του ΚΚΕ που είναι πολύ πιθανό να αποδώσει και αυτή την καταστροφή στους εταίρους και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Είναι αλήθεια οτι η ευαισθησία των πολιτικών και των κομμάτων είναι μεγάλη αλλα σίγουρα δεν φτάνει για να απαλύνει τον πόνο των Θασίων που έχουν δεχτεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα αφού η καταστροφή αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην φυσική ομορφιά του νησιού.

Να δούμε όλα αυτά που έχουν υποσχεθεί απο το νησί της Θάσου για την Θάσο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιο ο πρωθυπουργός θα γίνουν πράξη ή θα μείνουν στα λόγια ;

Υπάρχει μεγάλη ευκολία και ευελιξία στις υποσχέσεις παροχών και χρημάτων που σίγουρα μας προβληματίζει και μας κάνει ύποπτους για την συνέχεια του έργουν αυτού.

Μακάρι τα μισά απο αυτά που υποσχέθηκαν για την Θάσο να γίνουν πράξη.

Σύμφωνα με τον υπουργό επικρατείας τον Νίκο Παππά δύο δημοσιογράφοι καναλιών της Ελλάδας που δεν πήρανε άδεια στο πρόσαφατο διαφωνισμό τον παρακολουθούσανε με περκούκες στην Νέα Υόρκη που βρίσκεται.

Το περιστατικό είναι περίεργο και θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε για να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Υπάρχει μια αστάθεια του καιρού την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αλλα δεν είναι και τόσο σοβαρή αφού για άλλη μια φορά οι καταιγίδες έχουν αντικατασταθεί στην πρόβλεψη απο ήπιες βροχές που θα δεν θα μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Επίσης θα πρέπει να έχετε στο νού σας οτι έρχεται και πτώση της θερμοκρασίας αφού απο τους 30 βαθμούς θα πέσουμε στους 22 που σίγουρα θα μας ανακουφίσουν αφού ακόμα και το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε ήταν ιδιαίτερα ζεστό και είναι αλήθεια οτι την βγάλαμε στις παραλίες κάνοντας δύο μπάνια που ίσως να είναι και τα καλύτερα του φετεινού καλοκαιριού απο όλες τις απόψεις.

Καλή σας ημέρα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης