Εσωκομματικές εκλογές και με δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου!

 Εσωκομματικές εκλογές και με δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου!

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9) στα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας συνέντευξη τύπου προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Χαράλαμπος Δράκος υπό την ιδιότητα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας (πρώην ΝΟΔΕ) και ο δικηγόρος Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης. Είναι ο τομεάρχης, υπεύθυνος για την τοπική Νέα Δημοκρατία.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές είναι και ο επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής. Ο κ. Μπάμπης Δράκος εξήγησε ότι η συνέντευξη τύπου έγινε για να δοθεί δημοσιότητα στις εξωσωματικές εκλογές. Για να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Καβάλας. Σημείωσε ότι οι εσωκομματικές εκλογές γίνονται με καθυστέρηση ενός έτους λόγω κορωνοϊού και πανδημίας.

Είπε επίσης:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Πρώτη φορά ένα πολιτικό κόμμα οργανώνει την εσωκομματική του διαδικασία- ψηφοφορία με εναλλακτική διαδικασία ψηφοφορίας. Και μέσω ηλεκτρονικού συστήματος. Του γνωστού και αδιάβλητου συστήματος Ζευς. Οι εσωκομματικές εκλογές όπως πάντα είναι για το κόμμα μας ζωτικής σημασίας. Του δίνουν συνοχή, ενέργεια και ώθηση προς τα εμπρός.

Τα νέα όργανα θα έχουν διετή θητεία. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του Νομού Καβάλας. Στις πρωτεύουσες των τεσσάρων δήμων.

Στην Καβάλα η ψηφοφορία θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», στη Χρυσούπολη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και σε Θάσο- Ελευθερούπολη σε χώρους που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν αργότερα προκειμένου να εξεταστούν οι προτεινόμενοι και να φανούν οι δυνατότητες που υπάρχουν λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας».

Θυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές θα εκλεγεί 1) πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Νομού Καβάλας (ΔΕΕΠ, πρώην ΝΟΔΕ) 2) Μέλη διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας Καβάλας (ΔΕΕΠ), 3) Πρόεδροι των δημοτικών τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) και μέλη των δημοτικών τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΕ). Θα εκλεγούν επίσης οι εκπρόσωποι (σύνεδροι) της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους. Και αυτό με καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου.

Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης χαρακτήρισε την οργάνωση Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας πολύ δυναμική. Τα στελέχη της δε τα ευχαρίστησε γιατί όπως είπε «… έκαναν και δουλειά που έπρεπε να κάνω εγώ». Προσκαλώ -είπε ο κ. Κουρτίδης- τους απλούς ανθρώπους να ψηφίσουν, να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι τα μέλη της.

Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 29/9 στις 10:00 το πρωί μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι ανανεώσουν την κομματική τους ιδιότητα ή εγγραφούν στη Νέα Δημοκρατία μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Θα πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι. Σχετικά με τους συνέδρους, στο συνέδριο του κόμματος ο Νομός Καβάλας Θα εκπροσωπηθεί με 25 περίπου. Εκ των οποίων οι 13 εκλέγονται. Οι υπόλοιποι είναι συμμετοχές «εξ οφίτσιο».

Διαβάστε επίσης