• 20 Απριλίου 2024,

Εθελοντική αιμοδοσία και εκλογή νέας διοίκησης

 Εθελοντική αιμοδοσία και εκλογή νέας διοίκησης

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου στη Δημοτική Καπναποθήκη ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Καβάλας επανέρχεται σε δραστηριότητα με το 67ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι την επόμενη των εθελοντικών αιμοδοσιών ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 29 Μαΐου, ο σύλλογος πραγματοποιεί εκλογές για το νέο διοικητικό του συμβούλιο. Οι εκλογές μαζί με την γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου (ώρα 11 το πρωί). Για αυτόν τον λόγο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη.

Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ο Κώστας Παγώνης και ο Γιώργος Βασιλειάδης συνάντησαν χθες τους δημοσιογράφους και τους μίλησαν για την εθελοντική αιμοδοσία. Επιλέχθηκε αυτή να γίνει στη δημοτική καπναποθήκη ως ένα πιο κεντρικό και καταλληλότερο σημείο και κτίριο.

Σχετικά ευχαρίστησαν το Δήμαρχο που ικανοποίησε το αίτημα του συλλόγου. Υπάρχει επίσης συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας. Προσωπικό του κέντρου θα βρίσκεται την Παρασκευή 27 Μαΐου στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας και θα ενημερώνει τους πολίτες για διάφορα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Θυμίζουμε ότι οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Καβάλας, κατά προτεραιότητα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Όπως άτομα με αναπηρίες – ηλικιωμένοι-  άνεργοι – άστεγοι- άτομα ευρισκόμενα υπό το όριο της φτώχειας.

Δικαιούχοι και δυνητικοί δικαιούχοι είναι και όσοι εισπράττουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, οικονομολόγο, κοινωνιολόγο και διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι ώρες της εθελοντικής αιμοδοσίας την Παρασκευή και το Σάββατο είναι οι συνηθισμένες. Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι. Την αφίσα της εθελοντικής αιμοδοσίας σχεδίασε ο Ρωμύλος Βαρβέρης.

Στη συνέντευξη τύπου ειπώθηκαν ευχαριστίες προς τους χορηγούς: τα καταστήματα Πούλος, το καφέ Pacchetto – Mak Gratings και φούρνοι Φελλαχίδη. Διατυπώθηκαν επίσης ευχαριστίες για το Δήμο Καβάλας και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες στο προσεχές διήμερο είναι αφιερωμένες σε δύο ιδρυτικά μέλη του συλλόγου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Στο Θανάση Πούλο και το Βασίλη Μυλόπουλο.

Διαβάστε επίσης